מחפשת עבודה? רועי פולמן מסייע לך במפגש עם האנשים המצוינים שעוזרים לך להתקבל לעבודה

התקבלת!

אחד מהדברים הנהדרים שקרו למין האנושי הוא עבודה. זה לא סוד שכולנו אוהבים לעבוד וכמה שיותר. אולם, בכדי להתקבל לעבודה עלינו לעבור ראיונות. רבים מאיתנו חוששים מפני מוסד מרהיב זה ואפילו קיימות דעות קדומות נגד האנשים המצוינים שעוזרים לנו להתקבל לעבודה. הדעה השלילית על המראיינים הגיעה לשיאה במחקר מפוקפק שפורסם לאחרונה ובו נטען שאנשי כ"א הם למעשה צאצאי האינקוויזיטורים הגדולים של ספרד. המחקר נשען על סקר שבו אנשי כ"א ציינו את חיבתם למכשירים חדים וצבתות ברזל.
בניגוד לאחרים, אני נהנה ללכת לראיונות עבודה, אפילו כשאני מועסק. לא כל יום אנשים שאינני מכיר מקשיבים לסיפורים שלי על עצמי. להלן מספר עצות, שנובעות מניסיון רב שנים:

לפני הראיון

אל תתייחסו לראיון כאל מבחן – אם תכשלו, תמיד תוכלו לשטוף כלים בכל מסעדה בעיר. חשוב להגיע לראיון באיחור מה. מי שמגיע בזמן משדר למראיין שהוא "לחוץ" על העבודה. חשוב לא להתנצל על האיחור, התנצלות משדרת חולשה ואף אחד לא רוצה רכיכות בחברה.

הפגישה הראשונה – כניסה למשרד

סביר להניח שהמראיין זוכר את קורות החיים המרשימים שלך בעל פה, כך שאין צורך להציג את עצמך. בפגישתכם הראשונה עם המראיין יש ליצור קשר חברי עד כמה שניתן. מומלץ להניח את התיק על שולחן המראיין ואף לחבק אותו, לפחות דקה, על מנת ליצור אווירה סחבקית. מראיינים רבים ירצו להמשיך לשמור איתכן על קשר בסיום הראיון. בקשו את מספר הטלפון שלהם בביתם, הציעו להם להיפגש לקפה או בירה. הזמנה לארוחת ערב בביתכן תתקבל על יד המראיין בשמחה רבה.
חשוב להתחנף למראיין. החמיאו לו על המראה הצעיר והחתיכי שלו, על משרדו המטופח ודיבורו הרהוט. אמרו לו ללא חשש שהוא אחד מהאנשים המשמעותיים שפגשתם בחייכן. שימרו על טון מתרגש והקפידו על קשר עין רציף וחודר, עד שתעזבו את החדר.
ההתאמה למקום העבודה חשובה ביותר. וודאו עם המראיין ששעות העבודה מעטות ושהפסקת האוכל ממושכת. שאלו על טיולים וימי כיף, כך תראו שלא רק העבודה מעניינת אתכן ושיש לכן חיים מעבר לעבודה. רוב המראיינים לא אוהבים אנשים שמקדישים את כל חייהם לעבודה.

שפת גוף

שדרו נינוחות. אם בא לכן לגרד איפשהו – גרדו. הביאו עמכן חפץ שעימו תוכלו לשחק בעצבנות, כך שתוכלו להסיח דעתכן משאלות חודרניות. שלבו את ידכן מאחורי העורף על מנת לשדר קלילות ותוך כדי שיחה שוטטו עם מבטיכן על פני החדר. הקפידו לצחוק בקול רם וממושכות עד שתצליחו לסחוף עימכן את המראיין. זכרו, אף אחד לא רוצה אנשים רציניים מדי. במידה ואתן מאבדות סבלנות בגלל שאלה כלשהי, סמנו זאת למראיין באמצעות תיפוף עצבני ביד על השולחן. המראיין ישים לב ויעבור לשאלה הבאה.
גישה אחרת לגמרי היא להציג תדמית רצינית ונוקשה. על פי גישה זו יש לחשוב היטב לפני כל תנועה שאתן עושות. הסכנה היא שתראו לא טבעיות ואף תאבדו את יכולת המחשבה והריכוז. במקרה כזה אל תהססו לומר שאתן לא זוכרות את שאמרתן. שאלו את המראיין אם הוא זוכר מה אמרתן. הקפידו לשלב ידיים בתנוחת התגוננות ואל תחטטו באף.
במידה והמראיין מדבר יותר מדי, יש להתפרץ לדבריו ולהעיר לו על כך. אין דבר כזה בטחון עצמי מופרז. אתן הכי טובות במה שאתן עושות ומי שלא יודע זאת הוא דביל. המראיין בוודאי ירצה לדעת שמעולם לא טעיתן. כדאי לסיים משפטים בחבטה על השולחן כדי להראות אסרטיביות. במידה והמראיין מנסה לעזוב את המשרד במהירות אחזו בו, הושיבו אותו בתקיפות והרגיעו אותו. אם לא הצלחתן והוא פתח בריצה, חושו אחריו במהירות והפנו את תשומת ליבם של העובדים בחברה לנחישותכן. יש להמשיך במרדף עד שמגיעים אנשי הביטחון.

שאלות נפוצות

ראשית, חישבו על המראיין כחבר הכי טוב שלכן, אל תהססו לספר לו כל דבר שעובר לכן בראש. למשל, אם אתן בודדות ואין לכן חברים – המראיין ישמח לשמוע. שאלות רבות חוזרות על עצמן – אחת מהן היא: "מדוע את חושבת שאת מתאימה לעבודה?" במידה ואינכן בטוחות שאתן אכן מתאימות, אמרו זאת ללא כל חשש.
אם שואלים אתכן על פרטים ספציפיים ואינכן זוכרות, הסבירו למראיין שמכיוון שאינכן עובדות, אתן מעשנות הרבה נאפס ולכן הזיכרון שלכן לא משהו. במהלך הראיון עלול המתשאל לדרוש מדוע היית זמן כל כך קצר בעבודה מסוימת. אל תהססו לספר לו על התגרה שהתפתחה, לאחר שהבוס העיר לך על מצגת בעייתית.
כאשר שואלים אותך על ה"חור" שיש לך בין עבודות, ניתן לספר על האשפוז הכפוי בגין ירידה מהפסים. כמו כן במידה והיית בכלא, ניתן לשתף את המראיין בחוויות אישיות-אינטימיות על יחסים בין אסירים.
שאלה שכיחה היא, "מהן התכונות הטובות והתכונות הרעות שלך?" דוגמה לתכונה טובה היא שאת אומרת כל דבר בלי לחשוב פעמיים. תכונה רעה מקובלת היא אהבת ניקיון וסדר, או העובדה שאת לובשת חיתול.

ולפני סיום

מה תוכניותיכן לזמן הקצר והרחוק? במידה ואתן אוהבות לנסוע לטיולים ארוכים בעולם ללא התראה מוקדמת ספרו על כך. גם אם ברצונכן להצטרף לכת השטן, מחוז דן, כדאי לומר. כמו כן אם מעניין אתכן להיות ראש ממשלה, או סתם לטוס לחלל, שתפו את המראיין על מנת ליצור רושם של עובד הישגי ומקורי.

רועי פולמן

בסוף המאה ה - 19 עבדתי עם מרקס ואנגל על סטארט אפ בשם "קומוניזם" (המונח "עבודה מנכרת" הוא שלי בעצם). לאחר מכן, עבדתי כרופא אליל בשבט הזולו, אך עזבתי בשל בעיות תזונה (קניבליזם). בארץ שימשתי כציד פרפרים ברשות להגנת הטבע (קורס הסבת אקדמאים). סיימתי כיתה א' בהצטיינות, ולמדתי מדעי הבריינופיליה באוניברסיטה. בצבא הייתי בצנחנים, כמעט (לא התקבלתי בגלל פרופיל). כיום אני לא עובד מטעמי מצפון (זה כמו פציפיזם, אבל בנוגע לעבודה). לאחרונה נפרדתי מחברה, בשל חילוקי דעות (רציתי להישאר איתה, אבל היא לא רצתה להישאר איתי).

תגובות

  1. אלמוני

    גדול!!
    היה נדמה לי שהתחלת ברצינות וסיימת בציניות?
    או שהכול היה ציני??

  2. אז רגע, כשאצטרך לחתום בלשכת האבטלה, זה אצלך בבית?

    • אלמוני

      אני מתכוון לפתוח קורס מובטלות. בקורס נילמד איך להנות מהמובטלות ללא רגשות אשמה, תכנון זמן, התמודדות עם שעמום וקיבוץ נדבות.

      • יש!!!!!!
        לזה חיכיתי וייחלתי כל חיי.
        נשבעת.
        אחרי השנה הזו זה באמת מה שאני מתכוונת לעשות.

  3. הבנתי שזה ציני, אבל זה לא ממש מצחיק.

  4. אלמוני

    אוי , צחקתי עד דמעות 🙂 . תודה על המאמר.
    אהבתי את הנימוק לחור בין עבודות – אשפוז בכפייה 🙂 . זה טוב.
    אולי אני אשתמש בזה בעצמי :).

  5. ענתanat

    לא הבנתי רק דבר אחד… איך אני אשמור על קשר עין רציף ומבט חודר וגם אשוטט בעיניי על כל החדר??
    בעצם… עוד משהו… אה.. שכחתי, יותר מדיי נאפס…

  6. צחקתי, צחקתי.

  7. אורחת פורחת

    תודה לך רועי על חיוך גדול שאת פי פתח
    על רגעים מעיקים עד משמימים שבהנף מקלדת הפכת לחדים וחצופים
    על עצות אחיתופל אחת אחת
    על תגובות שעוררת, במיוחד מנצד אלו שנשארו עם הספק ובלי ההומור ביד
    כל יחי

    ובתקווה למצא אותה סופסוף..

  8. אתה חושב שאתה מצחיק הא ? וואלה איזה קטעים ! נשפכתי מרוב בכי.
    תגיד לי מי לימד אותך לכתוב? עוד מאמר כזה וסוגרים את האתר יא בר-מינן.
    חזור מייד לכיתה ג', צא ולמד

  9. נשמע כמו שידול לפלירטוט!!!

הגיבי

כתובת הדואר האלקטרוני לא תפורסם Required fields are marked *