סלט סלק טרי עם חמוציות, ערמונים ורוקפור

התרגלנו לכך שסלק מיועד לבישול, אך שילובו כירק טרי בסלטים יוצר טעם נפלא, צבע נהדר ופריכות מיוחדת.


החומרים ל– 4 מנות:

3 יחידות סלק אדום, טרי וקלוף
מי קרח
4 כפות חמוציות
2 כפות גרעיני דלעת, קלויים
כוס ערמונים בוואקום, קלויים מעט, עם חצי כפית מלח
4 כפות רכז רימונים
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
חצי לימון קצוץ על קילפתו
4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
100 גרם גבינת רוקפור


אופן ההכנה:

חותכים את הסלק לרצועות דקיקות בעזרת מנדולינה, ומשרים למשך שעה במי קרח עד לקבלת סלילים נוקשים. מסננים את הסלק ומעבירים לקערה. מוסיפים יתר החומרים, פרט לגבינת הרוקפור. מפזרים מעל את הגבינה, ומגישים.


טיפ:

שימוש בסלק טרי הוא חדש במטבח הישראלי. הוא מומלץ הן בזכות ערכיו התזונתיים והן בזכות טעמו הנפלא ופריכותו. ניתן להשתמש בסלק טרי בסלטים שונים ליצירת מנות צבעוניות וטעימות.


מתכון מתוך הספר 'פשוט להיות שף' מאת השף גיא פרץ, שראה אור בהוצאת 'קוראים'. צילום: שלומי ברנטל. 2011

הגיבי

כתובת הדואר האלקטרוני לא תפורסם Required fields are marked *