עוף בלימון


מצרכים (6 מנות):

12 שוקי עוף
1 לימון פרוס דק


למשרה:

2 כפות דבש
6 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת שום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 כפות שמן זית לשימון התבנית


הכנה:

1. מפרידים בעדינות את העור מחלקן העליון של השוקיים מבלי להסירו.
2. דוחסים במרווח שנוצר בין בשר העוף לבין העור פרוסת לימון. את שאריות הלימון מניחים בצד.
3. מכינים את המשרה: בוחשים את כל החומרים. מושחים ביסודיות את שוקי העוף ומניחים אותן במשרה למשך כשעתיים.
4. משמנים תבנית בשמן זית. מניחים בה את השוקיים ומפזרים מעל את שאריות הלימון. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך כ־10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל־170 מעלות וממשיכים לצלות עוד כ־20 דקות.

בתאבון!

הגיבי

כתובת הדואר האלקטרוני לא תפורסם Required fields are marked *