מומלץ להתחיל לשתות תה פטל אדום החל משבוע 35 כוס אחת ביום, בשבוע 38 ניתן להגיע ל 4-5 כוסות ביום. במידה ואת חשה בחילות, שלשולים או כאבי בטן הפסיקי את השתייה והתייעצי עם הרופאים המלווים אותך.
ניתן לצרוך את הפטל האדום גם בצורה של מיצוי (טינקטורה) לחיזוק לקראת ואחרי הלידה. בצורת מיצוי מטפטפים מספר טיפות 2-3 פעמים ביום על קיבה ריקה. בחרי את הדרך העדיפה עלייך – חליטה או מיצוי.
מומלץ להכין מבעוד מועד חליטה בתרמוס או בבקבוק פלסטיק לחדר הלידה. את התה כדאי מאוד גם להמשיך ולשתות לאחר הלידה לכיווץ הרחם.
אופן הכנה:
הניחי כף גדושה מהעלים במסננת בכוס מים רותחים למשך 10 דקות. ניתן להמתיק מעט את החליטה ולהוסיף צמחי חליטה על פי טעמך האישי (עלי סרפד, לימונית וכד'). בקיץ ניתן להמתין שהחליטה תתקרר ולהוסיף מספר קוביות קרח.