Q&A 293

שאלה:

אני בת 35, רווקה, בהריון מגבר שאיתו ניהלתי מערכת יחסים של שנה. אותו אדם דרש שאעשה הפלה ומשסירבתי, ואמרתי לו שאתמודד עם זה לבד, התחיל לאיים עלי שהוא לא יכיר באבהותו על הילד שאני יכולה לשכוח ממנו בעניין מזונות ושאני לא אזכה לראות ממנו גרוש…. מה הזכויות של הילד, שעתיד להיוולד לי עוד חודשים ספורים? מה אני אמורה להגיד בבית חולים בעניין זהות האב?

שירה רוזנבלום-שחם:

שאלותייך חשובות וטובות ואנסה לענות לך בצורה תמציתית על כל אחת ואחת מהן. ראשית – לכשתלדי וישאלו אותך על זהות האב הביולוגי הרי שביכולתך לאמר שהאב חסר זהות (ואז הרובריקה של שם האב בתעודת הזהות של הילוד תישאר ריקה, דבר שיכולות להיות לו השלכות על בריאותו הנפשית של הקטין בהמשך) או לחילופין לנקוב בשם האב הביולוגי. הבחירה בידך.
לגבי מזונות הקטין – הרי שעל פי חוקי המדינה אין קשר בין אופי מערכת היחסים שניהלו הורי הקטין לבין חובת הורי הקטין למזונותיו. אם יוכח שאותו גבר הוא אכן אביו הביולוגי של הקטין יהא עליו לשלם מזונות לקטין ובית משפט יחייבו בכך. הבעיה היא כיצד מוכיחים אבהות? לשם כך צריך לפנות לבית משפט בתביעת אבהות. בעבר ניתן היה לגשת באופן עצמאי, בהסכמת הצדדים, לבתי חולים ולעשות את הבדיקה הנ"ל ואולם מאחר ונתגלו שם אמיתות שפגעו בקטינים…. קבע בית המשפט כי פרוצדורה זו חייבת לעבור דרכו ולהתנהל תחת פיקוחו. בכל מיקרה הייתי ממליצה לך להיוועץ בעו"ד לקבלת תמונה כוללת יותר ולבחינת המשך דרכך.

שאלה:

אני וחברי חילונים גמורים שמעונינים להינשא ושאינם אוהבים, בלשון המעטה, את הרבנות – רבנים ואת כל מה שהם מייצגים. רצינו לדעת לגבי סוגי טקסי נישואין אלטרנטיביים וגם איך אפשר להימנע מלפגוש את הרבנות בין אם בנישואים ובין אם, חלילה בגירושין.

שירה רוזנבלום-שחם:

קשה לענות על שאלה שכזו במספר שורות ומראש אומר שעל נושא זה מתפרסמים ספרים רבים אותם ניתן למצוא בחנות הספרים הקרובה לביתך… ובכל זאת, מספר דברים שחשוב להבהיר: חוץ מנישואין כדת משה וישראל (הדרך המקובלת) קיימים מספר סוגי נישואין – האחד הוא קיום טקס רפורמי או אלטרנטיבי בארץ והשני הוא קיום טקס נישואים אזרחיים בחו"ל (בין אם הזוג נוכח בעת קיום הטקס בחו"ל ובין אם רישום הנישואין בחו"ל מתבצע באמצעות עו"ד) המשותף למקרים אלה הוא שהזוג יהא רשאי להירשם במשרד הפנים כזוג נשוי ולהיות זכאי לכל הזכויות הכרוכות במצבו זה. ואולם – עליה וקוץ בה. לבתי הדין הרבניים בארץ יש סמכות ייחודית לדון בגירושין ועל כן – במידה ואותו זוג ירצה להתגרש (ושני בני הזוג יהודיים ומגוריהם בישראל) הרי שעליו יהיה לעשות כן ברבנות, ובמידה ולא יעשה כן ייתכנו השלכות חמורות לכך בעיקר לגבי יילודים לעתיד של האשה (ממזרות/ ספק ממזרות). מה עושים? קיימת אופציה נוספת של עשיית הסכם חיים משותפים מבלי להתחתן ואולם – אז לא ניתן להירשם במשרד הפנים ולזכות בהטבות ובאופציה הזו בוחרים בד"כ אנשים בסבב ב' בחייהם…
אף אחד לא אמר שהחיים פשוטים….
בהצלחה ומזל טוב

שאלה:

אני ובעלי בהליכי גירושין קשים ומתישים. יש לנו תינוק בן שנה. בעלי מאיים עלי שהוא ייקח לי את הילד, האם בית משפט ייתן לו?

שירה רוזנבלום-שחם:

ראשית, הרשי לי לאחל לך שתהיי חזקה ושתצליחי להתמודד עם התקופה הקשה הזו. גירושין הנו הליך שבו המסגרת הביתית והמשפחתית מתפרקת והצדדים מרגישים, לרב כי הקרקע נשמטת מתחת לרגליהם. זה לא קל, אבל בשביל התינוק שלך, אני מקווה שתמצאי קרקע בטוחה להתהלך עליה במהרה. ועכשיו לתשובה לשאלתך – קיימת "חזקת הגיל הרך" שעניינה קטינים עד גיל 6 ושפירושה שעל פי רוב, קיימת חזקה שטובת הקטין עד לגיל זה עם אמו. ואולם חזקה זו אינה מונעת מבית המשפט לבחון את טובת הקטין לגופה ואת מסוגלות כל הורה לגידול הקטין. ואולם – בהנחה שאין משהו חריג במסוגלות ההורית שלך – (בעיות פסיכיאטריות ו/או בעיות רפואיות קשות וכו') סביר שבית המשפט ינהג כאמור.

שאלה:

אני נשואה, בת 57, חיה עם בעלי בבית יוקרתי שרשום בטאבו על שם בעלי ועל שמי בחלקים שווים. לאחרונה המצב בבית התדרדר ואני הייתי מאוד רוצה לעזוב את הבית ולצאת לחיים עצמאיים. הילדים שלי כבר בגרו ועזבו את הבית ולמעשה אני לא מוצאת סיבה שתשאיר אותי בבית איתו. שאלתי היא מי צריך לעזוב את הבית, אני או הוא?

שירה רוזנבלום-שחם:

בדיני נפשות, לכל סיטואציה תיתכן תשובה שונה. מהמקרה שתיארת – קשה לדעת אם את סובלת/סבלת מהתעללות פיסית או נפשית, מה מצבכם הכלכלי, מהי יכולת השתכרותך וכד' – כך שבלתי אפשרי ליתן תשובה חד משמעית. ואולם – באופן כללי ניתן לומר – שיש כמה דרכים לעזוב את הבית: בהסכמה, בהסכמה תוך קבלת מימון לביצוע הפעולה, בחוסר הסכמה מבלי להגיש תביעות ובחוסר הסכמה תוך הגשת תביעות לפירוק השיתוף בנכס, קבלת דמי שימוש ראויים וכו'. כן ניתן, במידה ויש הדברות בין הצדדים להגיע למסקנה משותפת, בהנחה ששכר הדירה שיתקבל מהשכרת הבית גבוה, ששני הצדדים יעזבו את הבית והכסף שיתקבל יתחלק בחלקים שווים בין הצדדים וישמש כל אחד מהם להשכרת נכס חלופי. חשוב לציין כי על פי החוק, בהתקיים תנאים מסוימים, הרי שניתן יהיה לחייב את הצד שנשאר בנכס בתשלום "דמי שימוש ראויים" לצד שעזב, עבור השימוש שאותו צד עושה בנכס.

שאלה:

בעלי ואני שוקלים להיפרד, וחברה סיפרה לנו שקיימת אופציה של גישור. מה זה?

שירה רוזנבלום-שחם:

כשתביעה מתבררת בבית משפט הרי שיש לכך כמה נגזרות – מדובר בהליך מחייב, שאליו הצדדים חייבים להתייצב, אשר כרוך בהוצאות רבות על עו"ד והפסד ימי עבודה, שלרוב אורך הרבה מעבר למצופה, ואשר את סופו מי יישורנו. גישור הנו אמצעי לפתרון הסכסוך אשר יכול להיות קצר וזול בהרבה ובו בהסכמת הצדדים, מנהלים הצדדים הליך באמצעות צד שלישי נייטרלי אשר מנסה לסייע לצדדים לנהל ביניהם מו"מ ישיר לשם מציאת פתרון מספק ומוסכם לסכסוך הקיים. המדובר בהליך וולנטרי בו אין למגשר את היכולת שיש לשופט או לבורר לכפות על הצדדים פתרון לסכסוך ולמעשה כל צד יכול להפסיק את הגישור בכל עת שיחפוץ. רב האנשים שמגיעים להליך זה נמצאים או בתחילתו של סכסוך, טרם פנייה לבית המשפט או בעיצומו של סכסוך והם הופנו להליך על ידי בית המשפט. יתרונו של הליך זה בעצם טיבו – לצדדים ניתנת אפשרות לנסות ולפתור את הסכסוך שהם עצמם יצרו, לקחת אחריות על הפתרון ולהיות מחויבים אליו והכל תוך הדברות והקשבה הדדית. הליך זה מתנהל לגבי כל סוגי הסכסוכים ואולם חשיבותו עולה לאין שיעור בתחום דיני המשפחה בו, שלא כמו בסכסוך עסקי שאולי לא תראי את הצד השני יותר לעולם, הרי שברב רובם של המקרים יש לדוגמא ילדים משותפים וההורות ממשיכה גם לאחר שהזוגיות מסתיימת.

שאלה:

אני בת 32. אמא לארבעה ילדים בני 14 12 7 ו 3. בעלי ואני עומדים להתגרש, בנוסף לכל מיני בעיות שאותם גורם לי בעלי בנוגע לגט, אין לו אפשרות לשלם לי מזונות עקב עיקולים שונים מה שמוריד את ערך המשכורת לחצי ממה שהוא מרוויח. אני מעוניינת להתגרש כמה שיותר מהר. ואפילו מוכנה לוותר לו על המזונות כדי להאיץ את התהליך. מאחר ואיני עובדת כרגע וההכנסה שלי זעומה כי אני חותמת אבטלה, הייתי מעוניינת לדעת האם יש לי אפשרות לקבל תשלום קבוע מהביטוח הלאומי, גם אם וויתרתי מראש על המזונות (ההכנסה שלי מסתכמת בכ 1600 ש"ח)?

עו"ד שירה רוזנבלום-שחם:

על פי הפסיקה אינך יכולה לוותר על מזונות ילדייך. בית המשפט או בית הדין אמורים שלא לאשר לך לעשות כן. המזונות נחשבים לזכות מוקנית של הילדים שאינך יכולה לוותר עליהם. טובת ילדייך ומצבך הכלכלי הקשה מחייבים גם הם שלא תעשי כן.
זכאית לקבל מזונות מביטוח לאומי רק אשה שעונה על שלושת התנאים המצטברים הבאים:

1. אשה שהיא תושבת ישראל.
2. שיש בידה פסק דין למזונות.
3. והיא אינה נוקטת הליכים לגבייתו.

מה בכל זאת את יכולה לעשות? על פי חוק ההוצאה לפועל בעל חוב מזונות נחשב נושה עדיף ועל כן לא משנה כמה חובות יש לבעלך, וכמה נושים רודפים אחריו בהוצאה לפועל, לחוב המזונות יש עדיפות והוא ייגבה ראשון מבין שאר החובות. אם בעלך ואת מסוגלים לנהל שיחה ולסיים את מערכת היחסים ביניכם בצורה יפה הרי שהמסקנה ההגיונית המתבקשת היא שתערכו הסכם גירושין שבו תקבעו את שיעור המזונות ובמקביל בעלך יפנה להוצאה לפועל ויבקש לעשות איחוד תיקים של כל הנושים שלו ויגיע איתם להסדר כספי מסויים. אם אינכם מסוגלים להגיע להסדר – הרי שהייתי ממליצה לך לקבל חוות דעת יסודית מעו"ד בטרם תנקטי כל צעד שהוא וזאת על מנת לקבל תמונה ברורה יותר של מצבך המשפטי אשר תאפשר לך לשקול את המשך צעדייך.
בהצלחה.

שאלה:

אני נמצאת עם משהו גרוש ואשתו לא מאפשרת לו לראות את הילד שלו, מה עושים?

עו"ד שירה רוזנבלום-שחם:

גולשת יקרה: על מנת ליתן תשובה מקיפה חסרים לי פרטים כגון האם בין הגרושים קיים הסכם או פסק דין שקובע את סדרי הראיה והאשה מפרה ההסכם. וכן מהו גיל הקטין. בהנחה שקיים הסכם או פסק דין שמתייחס לנושא אחזקת הילד והאשה מפרה אותו – הרי שניתן לפנות לבית המשפט או לבית הדין שאישר את ההסכם/פסק הדין בבקשה מתאימה לקיום הסדרי הראיה שנקבעו.
על פי הדין והפסיקה יש חשיבות גם לגיל הקטין. ככל שהקטין מבוגר יותר כך יקשה לכפות עליו לראות את אביו, גם אם יצליחו לכפות על האם. להביאו לפגישה עם האב. כידוע, יש חשיבות רבה לדמות האב בחייו של קטין. הייתי ממליצה, לנסות ליצור מערכת יחסים של הידברות בין הגרושים, שלמרות שהם גרושים הם עדיין הוריו של הקטין וממליצה כי בטרם ינקטו הליכים משפטיים יפנו הצדדים לגישור אשר יכול להביא לידי סיום המחלוקות ומציאת פתרונות בדרך יותר חברית ולעין שיעור יותר זולה.
בהצלחה

שאלה:

אני גרושה בת 28 ועומדת להתחתן שוב תוך שנה. שנינו מעדיפים להתחתן אזרחי ושאלתי היא האם אוכל לקבל תעודת נישואין שעל ידה אוכל להחליף את שם משפחתי ואת הססטוס שמצויין לי בתעודת הזאת מגרושה לנשואה? מה מהשינויים הנ"ל טופס לגבי הסכם אצל עו"ד?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

הי,
מזל טוב!
את לא צריכה תעודת נישואין על מנת לשנות את שם משפחתך במשרד הפנים. שינוי שם משפחה הוא הליך פרוצדורלי שכל שצריך לעשות למענו הוא לגשת למשרד הפנים ולמלא את טופס הבקשה המתאים. פרטים לגבי מה צריך להביא איתך ואיך נראה הטופס תוכלי למצוא באתר של משרד הפנים בכתובת:

http://www.moin.gov.il

לגבי שינוי סטטוס בתעודת זהות מגרושה לנשואה – הרי שהמצב שונה בתכלית. את אמנם יכולה להתחתן בנישואים רפורמיים בארץ או לערוך איזה טקס נישואין שתרצי בארץ או לערוך הסכם נישואין אצל עו"ד, אבל אף אחת מהדרכים האלה לא תקנה לך את הזכות להירשם כנשואה במשרד הפנים.
על מנת שתוכלי להירשם כנשואה במשרד הפנים, עלייך להתחתן רק (או גם) באחת מהדרכים הבאות:
א. נישואין אזרחיים שנערכו בחו"ל כששני בני הזוג בני אותה דת.
ב. נישואי קפריסין שהם למעשה סוג של נישואים אזרחיים שנערכים בקפריסין. הצדדים טסים לקפריסין ועורכים את הנישואין בפני רשם נישואים מקומי.
ג. נישואים אזרחיים שמתבצעים באמצעות הדואר.
הכלל לפיו משרד הפנים פועל הוא שאם את מביאה לו מסמכים רשמיים ממדינה כלשהי בה ביצעת את הנישואין ונרשמת כנשואה (בין אם בדואר או באמצעות נוכחות במקום) הרי שהוא מחויב לרשום את זה ואם לא עשית כן – הרי שלא תרשמי כנשואה שני דברים נוספים שחשוב לדעת:
1. לא משנה באיזו דרך התחתנת, מרגע שנרשמת כנשואה במשרד הפנים תהיי מחוייבת בגירושין על פי ההלכה, מה שאומר שאמנם לא עברת ברבנות בכניסה אבל תאלצי לפגוש אותם, במידת הצורך ביציאה…
2. יש יתרונות לרישום כנשואים, בעיקר בתחום המיסוי, זכאות למענקים וכד'. שבד"כ זוגות צעירים זקוקים להם והם אלה שלעיתים מכריעים את הכף לגבי אופן החתונה שתיערך.

בכל דרך שתבחרו שיהיה בהצלחה.

שאלה:

נכנסתי להריון, התחתנו לפני שלושה וחצי חודשים, איננו מסתדרים ובעוד חודשיים וחצי הלידה. האם במקרה של גרושים בעלי יכול לקחת לי את הילד וזאת מכיוון שיש לו יותר אמצעים ממני? האם הוא יהיה מחויב בתשלום? האם הוא יכול לנשל אותי מהכל, גם מילדי? ומה בכלל הן זכויותי במקרה גרושין?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

שלום לך,
את נשמעת מבוהלת ומבולבלת, ואני מקווה שהתשובה שתקראי עכשיו תפחית מעט מהבלבול שאת שרויה בו. ראשית, אין קשר בין המצב הכלכלי לבין השאלה מי יהיה ההורה שאצלו ישאר התינוק (בשפה משפטית זה נקרא – ההורה המשמורן). לגבי תינוקות, בשנים הראשונות לחייהם בית המשפט יוצא מנקודת הנחה (גם אם היא לפעמים שגויה) שטובת הרך הנולד אצל אימו (בשפה משפטית זה נקרא – "חזקת הגיל הרך"). ורק במקרים חריגים מאוד שבהם מוכח שהאם לא מתפקדת מוציאים את התינוק מחזקתה. כך שבהנחה שאת בריאה בנפשך, מסוגלת ורוצה לגדל את התינוק, הרי שאין לך יותר מדיי מה לדאוג. חשוב לדעת שלפעמים בית המשפט שולח את ההורים לבדיקה שנקראת "בחינת מסוגלות הורית" אשר באה לבדוק את יכולותיהם ההוריות, אבל גם במיקרה שבית המשפט עושה כן, הרי שנקודת המוצא לכל פעולותיו היא בדיקת טובת התינוק וחזקת הגיל הרך, כך שהסירי דאגה מליבך.
לגבי תשלום – על פי החוק והפסיקה בארץ הורה מחויב בתשלום מזונות ילדיו בין אם הוא נשוי לאם הילדים ובין אם לאו. ובמילים פשוטות – גם אם אתם מתגרשים התינוק יהיה זכאי למזונות מאביו עד גיל 18, ולרוב גם עד גיל 21.
שונה המצב לגבייך. אשה אינה זכאית לדמי מזונות לאחר גירושיה.
לגבי חלוקת רכוש – הרי שלא פירטת אם הספקתם לצבור רכוש משותף ונראה שאת שואלת לגבי רכוש שהיה שייך לבעלך לפני שנישאתם ושאת רואה אותו כשייך גם לך. פה, אם הבנתי אותך נכון, יש טעות ביידיך. כל הרכוש, אם יש כזה שהיה שייך לבעלך לפני הנישואין יישאר רק שלו וימשיך להיות שלו בלבד. רק רכוש שניצבר בתקופת החיים המשותפת שלכם הוא בר איזון ביניכם. תשובתי הייתה שונה אילו היית אומרת לי שהייתם ידועים בציבור האחד של השניה ואולם, בהנחה שלא חייתם כבעל ואשה, תחת קורת גג אחת בתקופה שבה צבר בעלך את נכסיו – הרי שאין לך חלק בנכסים וזכויות אלה.
בהצלחה ומקווה שעזרתי לך.

שאלה:

אני נמצאת בעיצומו של תהליך גירושין .יש לנו בית משותף שרשום על שנינו וכן חנות בגדים שנרכשה יומים לאחר הנישואין ועבדתי בה עד שהתחיל התהליך. וכן הייתי רשומה בביטוח לאומי כעצמאית. האדם שממנו אני מתגרשת אדם מאד קשה, הגענו לבית משפט לעיניני משפחה לאחר שלוש נסיונות גישור ויועצת נישואין. בהסכם שלבסוף הוא חזר בו ולא חתם הוא ויתר על הבית והסכים ל 3000 ש"ח מזונות עבור שני ילדים בני 9 ו 7. לפרוד שלי, שכן הוא גר כבר שנה מחוץ לבית, יש בבעלותו גם מגרש שנקנה לפני החתונה ושוויו כשלושה בתים. לאור עובדות אלה האם את חושבת שהשופטת תתיחס להסכם הלא חתום? והאם רכישת החנות במועד קצר לאחר החתונה יהווה בעיה לחלוקה שווה?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

שאלתך מתייחסת למעשה לשני נושאים שונים ואנסה להתייחס לשניהם בקצרה.
א. *לגבי מו"מ להסכם*. הפסיקה קובעת שכל שנאמר במסגרת מו"מ להסכם (הכוונה עד להשגת הסכם חתום, גם אם הוחלפו טיוטות שונות של הסכם אבל בסופו של דבר הוא לא נחתם), בין אם בכתב או בע"פ הוא חסוי ואסור לעשות בו שימוש בבית המשפט. הרעיון הוא לאפשר לצדדים מרווח ביטחון אמיתי שבו מחד לא יחששו לזכויותיהם ומאידך יוכלו לנהל מו"מ בתום לב ותוך גילוי כל הפרטים הרלוונטים. כך שאסור לך להציג את ההסכם שבעלך לא חתם עליו בבית המשפט – אלא – אם – עוה"ד של בעלך מסכים לכך.
ב. *לגבי החנות* – השאלה היא על שם מי נרשמה החנות. הפסיקה והחוק קובעים כי הולכים לפי אופן רישום הזכויות בפועל. במידה והחנות רשומה ע"ש בעלך ואת טוענת לחלקים ממנה – הרי שחל הכלל "המוציא מחברו עליו הראיה" ועלייך להוכיח לבית המשפט כי כוונתכם היתה שונה. לדוג' – שאת השקעת כסף בחנות הזו, שהובטח לך שתירשם על שמך וכו', ואולם הוכחת דברים אלה אינה פשוטה.

שאלה:

בת שלושים ושבע פלוס שני ילדים מזוגיות של 8 שנים. לא התחתנו ואין לנו הסכם כזה או אחר. הוא משלם מזונות 1000 ש"ח "כי זה מה יש" ומשתתף מידי פעם בהוצאות קטנות. לאחרונה למדתי כי יש לו תוכניות לעזוב את הארץ לאחיו בארה"ב כדי לנסות שם את החיים רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי לקבל יותר כסף – ולא דרך בית משפט (הוא מאיים ואני מפחדת ממנו). איך מוציאים צו עיקוב יציאה מהארץ ומה זה אומר?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

שלום,
את נשמעת מבוהלת, והשאלה אם יש לך סיבה טובה לכך. העובדה שלא התחתנתם ושאין הסכם לא מפחיתה במאומה לגבי זכויות הילדים וחובת אביהם מולידם כלפיהם. על האב מוטלת חובה חוקית לשלם עבור מזונות ילדיו בלי קשר לשאלת מערכת יחסיו עם אם ילדיו. המינימום שבית המשפט מחייב עבור ילד אחד הוא בסביבות 1,100-1,500 ש"ח (וזה לא כולל חיוב באב בתשלום חלק מהוצאות מיוחדות אשר משתנות ממקרה למקרה). כך שאם מצבכם הכלכלי ממוצע, אין ספק שאם תפני לבית המשפט בן זוגך יחויב בתשלום מזונות גבוה מהסכום שהוא משלם כיום.
לגבי עיכוב יציאה מהארץ – הרי שגם בעניין זה צריך את עזרת בית המשפט. כשמתנהל הליך משפטי בפני בית המשפט לענייני משפחה בארץ הרי שיש חובת נוכחות של הצדדים בכל הדיונים. חייבים למסור את כתב התביעה לנתבע עצמו ולוודא כי קיבל זימון לדיון. במידה ובעל הדין לא התייצב לדיון למרות שקיבל זימון הרי שאפשר לקבל פסק דין שלא בפניו ולהתחיל הליכי הוצאה לפועל או לפנות לביטוח לאומי לצורך גביית דמי המזונות. רוצה לאמר – שלא תוכלי לנהל את ההליכים בפני בית המשפט אם האב לא יהיה בארץ ואת עלולה להיקלע למצב שלא תקבלי דמי מזונות בכלל.
המלצתי היא שתפני בהקדם האפשרי ליעוץ משפטי על מנת לקבל את מלוא התמונה המשפטית בעניינך כדי שתוכלי לשקול את צעדייך הבאים.
בהצלחה.

שאלה:

אני נשואה מזה כארבע שנים. אין לנו ילדים ואין גם רכוש משותף. בשנה האחרונה התפרצה אצל בעלי מחלת נפש דיכאון שבעקבותיה הוא הפסיק לעבוד – הסתגר בבית ואף ניסה להתאבד. הוא קיבל טיפול פסיכאטרי ועתה הוא נמצא בטיפול פסיכולוגי, אולם הוא שוב מסתגר בבית, לא מוכן לעבוד ומפחד מחברת אנשים, כולל בני משפחתי. בעקבות מצב בלתי נסבל וחסר סיכוי זה כאשר גם התברר לי שהוא ידע על מצב בריאותו הנפשית לפני שנישאנו אך הסתיר זאת ממני נפרדתי ממנו ואני מבקשת להתגרש. הוא, כמובן, מסרב. נוח לו שאני אמשיך לעבוד ולפרנס אותו. מה אני יכולה לעשות כדי לקבל ממנו גט?!

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

פונה יקרה,
המלצתי החד משמעית היא שתפני ליעוץ משפטי. אין ספק שהסתרת מידע שכזה מהווה עילה לגירושין ואולם ייתכנו בעיות במתן הגט או בחיוב הבעל למתן גט לאור מצבו הנפשי. לא הייתי פונה ישירות, ללא יעוץ, לבית הדין הרבני בבקשת גירושין כי המצב עדין ומצריך הדרכה מקצועית.
אשמח לעזור בהמשך הדרך לגבי כל שאלה שהיא.

שאלה:

אני מעונינת להכנס להריון ולגדל ילד לבד. אינני רוצה דבר מהגבר שיתן לי את זרעו לצורך הענין ומעונינת לערוך חוזה בהסכמת שני הצדדים. מה עלי לעשות?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

שלום,
ישנן מספר אופציות לפעולה, ואשתדל לפרטן:
א. תמיד קיימת האופציה לפנות לבנק הזרע ולבקש תרומה. הבעיה היא שאז לא את ולא הילוד ידעו את זהות האב ובתעודת זהות של הילוד לא ירשם אף שם תחת רובריקת שם האב. המצב יכול שישתנה בעתיד אם גבר – עמו תחליטי לחיות או מכל סיבה שהיא – יאמצו. במיקרה כזה אין לך ממי לתבוע מזונות ואין צורך בהסכם.
ב. הסכם הורות – חשוב להבהיר שגם אם תמצאי מועמד ראוי לחלוק אתך הורות משותפת ותחתמו על הסכם שפוטר אותו מתשלום מזונות לילוד – הרי – שאין תוקף משפטי להסכם שכזה. בתי המשפט בארץ מכירים בזכות הילוד למזונות כזכות נפרדת מזו של האם ולכן – גם אם תוותרי בשמו – הרי שתמיד ניתן יהיה להגיש תביעה לאחר שייוולד לתשלום מזונות!
תשלום המזונות לא נועד רק להבטיח רמת חיים נאותה כי אם קשר או זיקה לאב ועוד. ועדיין – אני יודעת שאנשים עושים הסכם הורות משותפת, אשר לרוב בא להסדיר את הסדרי ראיית הילוד, חינוכו ואופן גידולו , ואולם חשוב שתביני את המצב המשפטי לאשורו. לגבי מקומות שניתן למצוא מועמדים להסכם שכזה הרי שהייתי ממליצה לך לפנות לעמותת משפחה חדשה או לכל מיני התארגנויות של איגודי ההומואים והלסביות בישראל. אני יודעת שיש התארגנויות ברוכות כאלה, ואולם קשה לי להפנות אותך באופן ספציפי. מומלץ פשוט להרים טלפון לכל האגודות/ההתאגדויות הקיימות ולשאול לגבי זה.
אשמח אם תעדכני אותי כשתמצאי.
בהצלחה.

שאלה:

אני אישה מבוגרת בת 74. בתי היחידה, שאינה נשואה, אימצה 2 ילדים מממדינת חוץ, אשר פרט מהותי הוסתר מעיני בתי, ואשר יכול היה למנוע ממנה מלאמץ את הילדים הללו. נכון להיום מאחר והאימוץ נעשה ע"י עמות בינארצית ועפ"י חוק אימוץ ילדים ישנה תחולה לאימוץ זה אף בישראל, יוצא שהילדים הללו יורשים את כל רכוש בתי במלואו. בתי נפטרה עקב התקף לב, כך שאני נותרי ערירית, הילדים נלקחו ע"י המדינה. אין לי במה להתפרנס שכן את כל רכושי וכספי בעלי ז"ל ניתנו לבתי לצורך קניית דירה ונכסים על שמה. מה אני יכולה לעשות? כיצד אוכל לקבל את המגיע לי?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

גברת נכבדה,
לשם מתן תאור מצב משפטי מדויק של מצבך חסרים לי פרטים רבים, ואולם, אנסה, כמיטב יכולתי, להציג לך את האפשרויות השונות שעומדות בפנייך.
א. לגבי בעלך ז"ל – את אומרת שבעלך ז"ל היה זה שנתן מתנות לבתך ז"ל. איפה את היית? האם ידעת על כך? מתי ניתנו המתנות? הכלל המשפטי אומר שלא ניתן להוריש או לתת מתנות מרכוש וכספים שהם אינם שלך. מחצית מהרכוש והכספים שצברתם (בעלך ז"ל ואת) במהלך חייכם המשותפים שייכים לך. אם נעשו פעולות שלא בידיעתך או על חשבונך – ניתן לתבוע את עיזבון בתך המנוחה.
יש לבחון שאלה נוספת והיא – מתי ניתנו המתנות לבתך? האם לאחרונה או לפני שנים? אם לפני שנים – הרי שיהיה לך יותר קשה לפעול.
תשובתי תהיה שונה בתכלית אם היית מודעת למתנה ושותפה לנתינתה, שהרי אז, אין לך הרבה מה לעשות לגבי השבת הכספים והרכוש שכן המדובר במתנה שהושלמה וניתנה כדין. אם המתנות ניתנו במהלך תקופה סבירה שקדמה לפטירת בתך ז"ל ניתן להגיש תביעת לביטול מתנה.
ב. לגבי הליך אימוץ הילדים – אין קשר בין המידע שנמסר או שהוסתר מעיני בתך טרם אימוץ הילדים לבין מצבם המשפטי של הילדים כיום. מרגע שאומצו כדין – הרי שהם נחשבים כילדי בתך ז"ל לכל דבר לעניין.
מה בכל זאת אפשר לעשות? בהנחה שהמתנות ניתנו לפני שנים ובהסכמתך, הרי שבכל זאת צריך למצוא מענה למצוקתך הכלכלית ולמצב הכואב אליו נקלעת. ניתן, על פי חוק, להגיש תביעה למזונות נגד עזבון הבת ולפרט את כל מצבך הכלכלי והנימוקים השונים שהביאו אותך להגשת התביעה הנ"ל. לבית המשפט לענייני משפחה יש סמכות לפסוק לך מזונות מעזבון בתך.
עצתי , מכל הלב, היא שתפני לפגישת יעוץ משפטי אצל עו"ד המתמחה בדיני משפחה אשר יוכל להסביר לך, לאחר קבלת כל הנתונים הרלוונטים את מלוא מצבך המשפטי.
בהצלחה.

שאלה:

בת 46 פלוס בן בוגר מנשואים ובת בת שש מחיים משותפים. בידי יש שני הסכמים -אחד חיים משותפים שלא אושר בבית משפט, והסכם מזונות שאושר בבית דין לעיניני משפחה. לאחר תקופה של חוסר יציבות במערכת של הלוך ושוב, אי תשלום לא לפי הסכם חיים משותפים ולא מזונות ולבקשתו פניתי למוסד לביטוח לאומי ונענתי בחיוב. כיום מזה כמה חודשים אני מקבלת מזונות עבור בתי כ-2000 שקלים לחודש. אבי בתי הסתבך בחובות גדולים (בנקים שוק אפור ועוד) כמו כן אינו משלם לביטוח לאומי. הוא נשאר ללא קורת גג והגיע אלי לביתי לאחר שקיבל מכות. פיניתי אותו לבית חולים ונתתי לא להחלים בביתי. הוא נמצא אצלי כבר שלושה חודשים ומתקשה למצוא עבודה. שאלתי היא האם יכולה להיות לי בעיה עם ביטוח לאומי שהוא גר בביתי ואני מקבלת מזונות מביטוח לאומי? מה עלי לעשות כדי לא לפגוע בזכיות בתי?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

שואלת יקרה,
למיטב ידיעתי, אין קשר בין מקום מגורי אבי בתך לבין חובתו לתשלום מזונות הבת. אחד התנאים לכך שביטוח לאומי ישלם לך את המזונות החודשיים המגיעים לבתך הנו – קיום פסק דין למזונות המחייב את הבעל בתשלום מזונות לבת. פסק דין כזה קיים ולכן אל לך לחשוש.
היכן ייתכן שבכל זאת תתקלי בבעיה?
ביטוח לאומי אומנם ימשיך לשלם לך מזונות וזכויות בתך לא ייפגעו ואולם, במקביל, הוא מנהל הליכי הוצאה לפועל נגד אבי בתך. במידה ויגלו את מקום מגוריו (אצלך), וישלחו מעקלים… הרי שייתכן שיבואו לעקל את המטלטלין שבביתך.
תמיד תוכלי להתגונן מכל העילות שעומדות לך על פי דין (אם הבית רק שלך, אם יש לך אישורים שהמטלטלין נרכש רק על שמך וכו') אך עצתי הפרקטית היא שפשוט אל תפיצי את העובדה שהוא גר אצלך.
בהצלחה.

שאלה:

נולד לי ילד לפני כחצי שנה. אני לא נשואה. ברישום הילד בבית החולים רשמנו אותו עם שם המשפחה של שנינו. כיום, מטעמים שונים אני מעונינת כי הילד ישא את שם משפחתי בלבד. במשרד הפנים מסרבים לשנות למרות שיש לי תצהיר מאת האב על הסכמתו. מה התהליך לשינוי שם משפחתו של קטין? כמה אגרה זה עולה? והאם נדרשים דיונים בעניין – כמה זמן לוקח התהליך והאם הפנייה לבהמ"ש היא חסויה(האב מפורסם ואנו רוצים לחסוך פרסום בעניין)?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

שלום,
בקשה לשינוי שם של קטין מצריכה פניייה לערכאות שיפוטיות – קרי: לבית המשפט לענייני משפחה. בכל עניין שמעורב בו קטין, המדינה היא צד ועותק מהבקשה מופנה ליועץ המשפטי לממשלה לחוות דעתו. בד"כ בבקשות שכאלה נציג היועץ המשפטי לממשלה מגיש תגובה, מתקיים דיון שבו בית המשפט בודק את השלכות הבקשה על עתיד הקטין, וניתנת החלטה. מומלץ להגיש בקשה שכזו באמצעות עו"ד.
אשמח להיות לעזר,
בהצלחה.

שאלה:

אלה נישואיי השניים. מנישואי הראשונים יש לי 2 ילדים גדולים שחיים מחוץ לבית עם בעלי הנוכחי יש לי 2 ילדים בני 14ו- 15. בעלי מבוגר ממני בשנים רבות, הן מנטאלית והן פיזית. לאחרונה התחלתי לעבוד ויצרתי לי קריירה נהדרת. בעלי נחשב עשיר, אך רוב נכסיו כרגע בבעיות. הנדלן רדום והחובות בבנק תופחים. יש ברשותו בית שבנה לפני נישואינו. זה בית ששוויו למעלה ממליון דולר, רשום רק על שמו.
אנחנו נשואים 16 שנים, לעולם לא היו לנו חשבונות משותפים. במשך תקופת נישואינו פתח בעלי כמה חברות, שאחת מהן כרגע פעילה וריווחית, השאר בבעיות, אך הוא לא רשם אותי כשותפה בשום חברה. אנחנו שנתיים ישנים בחדרים ניפרדים אין ביננו שום מגע ובקושי מדברים ( אלא אם רבים או שהוא מקלל מאוד), את חובותי לבית אני ממלאת כראוי.
אם אני אפנה לרבנות בבקשת מתן גט, ולו בגלל הסיבה שהוא לא מכיר בי כשאשתו ומתעלם ממני לגמריי, ואברר מה מצבו ואדע שכל נכסיו נניח משועבדים לבנק. האם אוותר ואקח משהו שהוא יסכים לתת לי? האם יש לי חלק בבית? אני רציתי לברר על הפרדת רכוש – לא שאני יודעת בדיוק מה זה ואיך בודקים – משום שאולי יש לו נכסים שרכש בתקופת חיינו המשותפים ואיני יודעת עליהם.
כרגע המצב בבית אדיש למעט המריבות שהזכרתי קודם. אך לרוב ההרגשה היא של שני זרים שחיים בבית אחד- הוא יוצא וחוזר מתי שהוא רוצה וכנ"ל אני במסגרת עבודתי החדשה.

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

לפונה שלום רב.
משאלתך אני מבינה שאת יודעת שפנייך לגירושין ואת שואלת מה הכי כדאי לעשות בשלב זה. המלצתי החד משמעית היא שתפני ליעוץ משפטי באופן דיסקרטי, בטרם תעשי כל פעולה שהיא. מאחר ואת לא יודעת את מלוא היקף הנכסים של בן זוגך -הרי שיש להתיעץ עם עורך דין לגבי זכויותייך בנכסים הנ"ל והדרך לאסוף אינפורמציה לגבי נכסים שאינך יודעת מתי בדיוק נצברו או את היקפם המדויק. במקרה שלך , פניה לערכאות בטרם קבלת יעוץ משפטי יכולה להיות בעוכרייך. אל תספרי לאחרים על כוונתך לקבל יעוץ – פשוט עשי זאת במהירות האפשרית.
אשמח להיות לעזר.

שאלה:

אני בת 25 ונשואה מזה 3 שנים+ילד בן שנה וחצי. אני ובעלי מנסים להתחיל תהליך גירושין אך הוא לא מוכן לתת לי דמי מזונות הוגנים. יש לנו דירה משותפת ואני רוצה בעתיד לקבל זכויותי ממשרד השיכון לשכירת דירה. מה הוא סכום המזונות המגיע לילדי אם הוצאות הגן הן 1500 ש"ח לחודש? אם הוא עובד ומשתכר 8000 ש"ח לערך? האם במידה ולא ירצה להגיע לפשרה בהסכם הגירושין, אוכל לתבוע אותו ע"י ביהמ"ש לקבלת מזונות הוגנים? הוא מוכן לשלם רק 900 ש"ח. מה הן זכויותי כאישה שבעלה לא מוכן לפרנס אותה עד לחתימת גט כשיש לי חוב גדול מאוד בחשבון הבנק? החשבון רשום על שמי והוא היחיד שהיה לנו מאז הנישואין. לבעלי לא היה חשבון משלו ומשכורתו הופקדה על ידו לחשבוני.

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

שלום,
את שואלת הרבה שאלות ונשמעת מבולבלת, ואנסה לעזור לך כמיטב יכולתי בהסתמך על האינפורמציה החלקית שמסרת:
א. סכום המזונות הממוצע לקטין הנו בסביבות 1,200 ש"ח. לסכום זה יש להוסיף הוצאות מיוחדות (כגון מעון פרטי, חוגים, וכו') אשר משתנים ממקרה למקרה. במקרה שלך – מאחר וחוק חינוך חובה לא חל – הרי שבית המשפט יחייב אותו לשאת במחצית ההוצאות בגין המעון. ואולם – בית המשפט יבדוק אם מדובר באמת בהוצאות הכרחיות – כמו למשל – האם אי אפשר להעביר את הבן למעון זול יותר.
ב. לגבי מזונותיך: כעקרון, הבעל מחויב במזונות האשה עד למתן הגט. הכלל הוא שהאשה "עולה עמו ואינה יורדת, או שלפחות עליו להעמידה על רמת החיים שהיתה נהוגה בבית אבי האשה טרם החתונה.
ואולם – בית המשפט בודק אם את עובדת או לא. אם את עובדת – הרי שמהסכום שעל הבעל לשלם מפחיתים את הסכום שאת מרויחה ואז, בד"כ, לא נשאר הרבה. אם אינך עובדת – הרי שעליו להמשיך ולכלכל אותך כמו בעבר. אם עבדת בעבר -ואינך עובדת כיום בית המשפט יכול להתחשב בכך ולפסוק סכום מזונות נמוך. בכל מיקרה מה שאת צריכה לעשות זה לחשב בכמה הוא תמך בך לחודש, ולהכניס את שאר הפרמטרים השונים ולראות מה תמונת המצב.
ג. לגבי חשבון הבנק – למרות שהוא רשום על שמך את טוענת שזהו החשבון המשותף שלכם. מדוע הוא לא נרשם גם על שמו? בכל מיקרה אם תוכלי להוכיח שהחשבון תפקד כחשבון משותף הרי שמחצית מהחובות בחשבון זה – יחולו גם עליו.
נסי לצמצם המינוס בחשבון ולהביא לידי כך שהוא ימשיך להפקיד את משכורתו לחשבון זה, אם זה אפשרי.
אשמח להיות לך לעזר אם היו לך שאלות יותר ספציפיות.

שאלה:

אני גרושה מזה שנתיים. יש לנו בת בת 5. האב משלם מזונות, 1,800ש"ח, שלפי הבנתי גובהם נקבע לפי היכולת שלו לשלמם (שנינו משתכרים שכר ממוצא). וכן לפי החלק הרבעוני של ההוצאות השוטפות שלי עליה שכוללות: מזון, גן, ביגוד ודיור. הבית שייך לי ולבעלי ואני משלמת את המשכנתא (2,000ש"ח) וזכאית לגור בה עד הגיעה לגיל 18. אז תמכר ותחולק שווה בשווה.
תמיד שילמתי על הגן מלא. היא היתה בגן פרטי ולכן שילמתי 1,600ש"ח – עד השעה 16:00 (כולל צהרון). כעת היא עברה לגן חובה, חוק חינוך חינם עד 13:30ואני צריכה לשלם על הצהרון. עכשיו אני מרגישה, אולי בטעות, שהוא צריך לשלם חלק מהצהרון (הוא לוקח אותה יומיים בשבוע מהגן) גם כיוון שבהסכם רשום שהוא צריך לשלם בנוסף למזונות חצי מעלות החוגים, ובצהרון יש לה חוגים.
האם צריך לשנות את ההסכם שהוא ישלם חלק מהמשכנתא (כמו ששמעתי מחברות שהבעל משלם רבע מהמשכנתא-לפחות)? וכן האם הוא צריך להשתתף בתשלום על הצהרון?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

שלום,
ראשית אומר שזה לא מקצועי ליתן חוות דעת על הסכם כתוב מבלי שראיתי את ההסכם.
אני לא יודעת מה היו האיזונים השונים שעשיתם ביניכם והאם ה – 1800 ש"ח הללו מורכבים גם מתשלום האב עבור הוצאות המדור של הבת. לפעמים ניתן לפנות לאב ולבקש שיממן חוגים כחלק מתשלום עבור צהרון ולפעמים, לא כדאי "לעורר שדים מרבצם" שכן הוא יכול לטעון ששיעור המזונות נגזר מהיות הילדה בגן פרטי ועכשיו כשהיא נכנסה לתחולת חוק חינוך חובה – הרי שאת עוד זאת שצריכה לשלם לו…
אשמח לעזור לך על סמך ראיית ההסכם והבנת הנפשות הפועלות.

שאלה:שלחתי לך כבר שאלה(סיפור) לגבי גירושין ומזונות. האב מאיים שבגיל 5 יוכל לשכנע את הילד לעבור ולגור איתו, כי יש לילד זכות להחליט עם מי הוא רוצה לגור. מה הצעתך לגבי עניין זה?
לגבי המזונות, הוחלט ע"י בעלי שישלם 1800 ש"ח. איני עובדת כי איני מוצאת עבודה(באמת שאני מחפשת). האם כדאי לי לדרוש סכום גבוה יותר? יש לנו הלוואה שלקחנו ע"ס 25000 ש"ח
והחזר החיוב החודשי עליה מתבצע מחשבוני. איך אוכל לדרוש ממנו שישלם לפחות חצי? הצעת לי שאוכיח שהוא פרנס אותי והחשבון שימש כחשבון משותף על אף שלא היה רשום על שמו(כי היה לו עיקול בבנק אחר על חשבונו הישן), האם לכך יספיקו תדפיסי חיוב ש חשבון עובר ושב שבו רואים סכום מסויים (משכורתו שלא מופיעהכמשכורת אלא כסכום שנכנס) כל חודש? הוצאות הגן של הילד הן 1500 ש"ח לחודש והסיבה היחידה שהכנסתי אותו לגן הספציפי הזה היא שאיני ניידת וזה הגן הכי קרוב לבית הורי. האם זו סיבה מספקת לדרוש ממנו תמיכה בתשלום מחצית הוצאןת הגן, האם בשביל השופט זו סיבה מצדקת לתשלום סכום זה? יש לי כל כך הרבה שאלות ואני מאוד מתוסכלת. עו"ד הדין שלי לא מוכן לאשר לי להסכים לסכום המזונות שהסכים בעלי לשלם ולעוד המון דברים, אך מה עושים אם הבעל מתנער מכל אחריות? האם במידה ואתבע אותו למזונות ואיני עובדת (מסיבה שאיני מוצאת עבודה) יהיה חייב להסכים להחלטת השופט? ושאלה אחרונה בהחלט: במידה ואני חותמת על חוזה מכירת הדירה הנוכחית שלקחנו עליה משכנתא, אהיה זכאית לתמיכה כספית ממשרד השיכון בהיותי אם גרושה עם ילד לגבי סיוע בשכר דירה? האם אהיה זכאית לתמיכה כל שהיא במידה ואתחיל ללמוד לימודים גבוהים , מביטוח לאומי(במידה ולא אכניס שכר?) אודה לך מאוד אם תתיחסי לשאלותי המבולבלות, כי אין לי תמיכה מאף אחד ואין מי שיסביר לי את כל הפרטים הקטנים.
שאלה:אני ובעלי מתגרשים. יש ביננו הסכם גירושין וממון, ובו אני מוותרת על דירה שיש לנו במשותף. אני מעבירה את כל זכויותיי וחובותי בדירה לבעל,ומוותרת על כל רווח שיהיה מכספי המכירה לבעלי. רציתי לדעת לגבי זכאותי לקבלת סיוע בשכירת דירה לאם גרושה עם ילד בן 1.6. איני עובדת, הילד בגן. מהם זכויותיי במידה ואעבוד או לחלופין אתחיל לימודים לתואר ראשון? או שניהם יחד? אודה לך אם תעני לשאלתי כי אין את מי לשאול, ובמשרד השיכון לא ששים לענות על שאלותי לפני קבלת הגט.
שאלה:שכחתי לשאול בפנייתי הקודמת אלייך, האם במידה ויש כבר ביני לבין בעלי הסכם גירושין וממון חתום עם פסק דין, אני יכולה לשנות את דעתי ולתבוע אותו לשלם מחצית מחובות הבנק שהשאיר לי? בהסכם לא מפורט כלום לגבי החוב בבנק. (בהסכם ביננו בעל פה , הוא הבטיח לסייע לי לבכיסוי המינוס, אך איני סומכת עליו).
שאלה:בעלי ואני עומדים בפני גירושים לאחר שגילה שבגדתי בו עם גבר אחר במשך כ-6 חדשים.
יש לנו 3 ילדים משותפים והוא אומר שהוא ילחם בי כדי לקבל את החזקה עליהם ושהם יעברו לגור איתו. הוא אומר שבעצם העובדה שהייתי מרוכזת ברומן עם גבר אחר הזנחתי את הילדים ושאם יכולתי להיסחף לתוך רומן אוכל גם להיסחף להזיק לילדים.
האם הוא יכול לעשות זאת? האם בית דין רבני או אזרחי יכולים לפסוק לטובתו?
אני רוצה לציין שאני אמא טובה ושמעולם לא הזנחתי את ילדי.
אודה לך אם תעני לי כאן ולא דרך האימייל.
שאלה:בעלי ואני עומדים בפני גירושים לאחר שגילה שבגדתי בו עם גבר אחר במשך כ-6 חדשים.
יש לנו 3 ילדים משותפים והוא אומר שהוא ילחם בי כדי לקבל את החזקה עליהם ושהם יעברו לגור איתו. הוא אומר שבעצם העובדה שהייתי מרוכזת ברומן עם גבר אחר הזנחתי את הילדים ושאם יכולתי להיסחף לתוך רומן אוכל גם להיסחף להזיק לילדים.
האם הוא יכול לעשות זאת? האם בית דין רבני או אזרחי יכולים לפסוק לטובתו?
אני רוצה לציין שאני אמא טובה ושמעולם לא הזנחתי את ילדי.
אודה לך אם תעני לי כאן ולא דרך האימייל.
שאלה:בעלי ואני עומדים בפני גירושים לאחר שגילה שבגדתי בו עם גבר אחר במשך כ-6 חדשים.
יש לנו 3 ילדים משותפים והוא אומר שהוא ילחם בי כדי לקבל את החזקה עליהם ושהם יעברו לגור איתו. הוא אומר שבעצם העובדה שהייתי מרוכזת ברומן עם גבר אחר הזנחתי את הילדים ושאם יכולתי להיסחף לתוך רומן אוכל גם להיסחף להזיק לילדים.
האם הוא יכול לעשות זאת? האם בית דין רבני או אזרחי יכולים לפסוק לטובתו?
אני רוצה לציין שאני אמא טובה ושמעולם לא הזנחתי את ילדי.
אודה לך אם תעני לי כאן ולא דרך האימייל.
שאלה:בעלי ואני עומדים בפני גירושים לאחר שגילה שבגדתי בו עם גבר אחר במשך כ-6 חדשים.
יש לנו 3 ילדים משותפים והוא אומר שהוא ילחם בי כדי לקבל את החזקה עליהם ושהם יעברו לגור איתו. הוא אומר שבעצם העובדה שהייתי מרוכזת ברומן עם גבר אחר הזנחתי את הילדים ושאם יכולתי להיסחף לתוך רומן אוכל גם להיסחף להזיק לילדים.
האם הוא יכול לעשות זאת? האם בית דין רבני או אזרחי יכולים לפסוק לטובתו?
אני רוצה לציין שאני אמא טובה ושמעולם לא הזנחתי את ילדי.
אודה לך אם תעני לי כאן ולא דרך האימייל.
שאלה:בעלי נמצא בחו"ל הרבה שנים. ב-3 שנים האחרונות לא בא לביקור. פעם במספר חודשים הוא מתקשר. השיחה בדרך כלל קצרה מאד. עלי לציין שהוא נמצא במדינה שאין שם שגרירות או קונסוליה ישראלית. כמו כן אין אפשרות להתקשר מכאן לשם.
מאחר והבנתי שאין סיכוי שהוא יחזור בקרוב לארץ, החלטתי לפתוח תיק בקשה לגרושים.
שאלתי היא מה הפרוצדורה למימוש הגרושים? האם ניתן לקבל גט במקרה כזה?
במידה ולא אצליח לקבל גט רשמי, מה מעמדי מול הרשויות? כי הרי באופן מעשי אני חיה לבד ומפרנסת את עצמי. שתי בנותינו נשואות והבן הצעיר – חיל משוחרר – מתחיל השנה ללמוד לתואר ראשון.אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהנחות אותי צעד צעד , מה עלי לעשות?
שאלה:אני נשואה 35 שנים. בעלי נמצא בחו"ל כבר הרבה שנים. בשלוש שנים האחרונות לא ביקר בארץ. הקשר היחידי היה דרך טלפון בשיחות נדירות לזמן קצר מאד. כשהבנתי שאין סיכוי שיחזור פניתי לבית הדין הרבני ופתחתי תיק גירושים.עלי לציין שבמדינה שהוא נמצא אין נציגות ישראלית ואין אפשרות להתקשר מפה לשם. שאלתי היא מה עלי לעשות כדי לממש את קבלת הגט? כמו כן מהו מעמדי המשפטי כלפי ראשויות המדינה: מס הכנסה. ביטוח לאומי, ראשות מקומית וכדומה. בעבר היינו עצמעים. העסק היה רשום על שם הבעל . לאחר מחירת העסק נשאר חוב למס הכנסה שלא שולם עד היום. מי צריך לשלם חוב זה. אשמח אם תוכלי ליעץ לי מה עי לעשות.
שאלה:אני נשואה 35 שנה. בעלי נמצא בחו"ל כבר הרבה שנים. בשלוש שנים האחרונות לא ביקר בארץ ובקושי יצר קשר טלפוני. הגעתי למסקנה שאין שום סיכוי שיחזור לארץ ומכיון שבכל מקרה אנו חיים בנפרד מוטב למסד את הפרידה ולא לחיות באשליות. פתחתי תיק גרושים בבית הדין הרבני האיזורי. עלי לציין שהוא נמצא בארץ שאין שם שום נציגות ישראלית . אין אפשרות ליצור מכאן קשר טלפוני. שאלותי הן: 1. מה עלי לעשות כדי למממש את הרצון לקבל גט? 2. מה מעמדי כלפי ראשויות החוק: מס הכנסה, ביטוח לאומי או ראשות מקומית? עלי לציין שמכרנו עסק משותף ונשארו חובות למס הכנסה . העסק היה רשום על שמו במס הכנסה. מצבי היום שאני חיה בדירה שכורה לבד ונושאית לבד בכל ההוצאות היום אני פנסיונרית של משרד ממשלתי.
שאלה:יש לי דירה בשמי וחברי רוצה לגור עימי, מה חשוב לציין בהסכם הממון על מנת שהדירה תשאר שלי?
שאלה:ביתי בת ה 4 נמצאת אצלי 8 ימים (ולילות) בחודש מאז שהיתה בת 6 חודשים.
מעולם לא פיספסתי אף יום איתה וביתי הוא ביתה לכל דבר – למעט הגדרה חוקית.
אני מעוניין להרחיב את "הסדר הראיה" (מושג מביש) ואישתי לשעבר מסרבת.
האם יש לי סיכוי להרחיב דרך בימ"ש את ההסכם ל 10 או 12 ימים (ולילות) ?

שאלה:

ביתי בת ה 4 נמצאת אצלי 8 ימים (ולילות) בחודש מאז שהיתה בת 6 חודשים. מעולם לא פיספסתי אף יום איתה וביתי הוא ביתה לכל דבר – למעט הגדרה חוקית. אני מעוניין להרחיב את "הסדר הראיה" (מושג מביש) ואישתי לשעבר מסרבת. האם יש לי סיכוי להרחיב דרך בימ"ש את ההסכם ל 10 או 12 ימים (ולילות)?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

שלום,
על מנת לעזור לך, הרי שעליך למסור לי פרטים נוספים כגון:
על סמך מה נקבעו הסדרי הראייה הקיימים בינך ובין בתך?
האם יש הסכם בעניין או החלטת בית משפט? אם התשובה חיובית – הרי שעליך לכתוב לי את נוסח הסעיפים הרלוונטים בהסכם/פסק הדין.
כן אבקשך לפרט מה עמד בבסיס קביעת אותם הסדרים? איזה הנחות יסוד? מה נשתנה לדעתך, כיום באותם הנחות יסוד?
לכשתהיה בידי כל האינפורמציה הנ"ל אוכל לענות לך בצורה מקצועית וספציפית יותר.
אשמח לעזור
shira16@zahav.net.il

שאלה:אני בת 25 נשואה מזה 3 שנים ויש לי ילד בן שנה ,לפני כ- 3 חודשים התגייסתי למשטרת ישראל ואני נמצאת בקורס שוטרים בשפרעם .
בעלי נוהג כלפי באלימות מילולית מזה זמן רב והתנהגותו נעשתה חריפה יותר בשל העדרותי מהבית .הילד נמצא בהשגחה מלאה ומקבל טיפול נהדר מאמא שלי ומחמותי .
בעלי גם הוא שוטר בחצי משרה ומשכורתו היא 3000 ש"ח לחודש .
מאחר ואנני מוכנה יותר ליסבול התנהגותו חשבתי על גרושין ושאלתי :
אם בעלי מרוויח 3.000 ש"ח לחודש כמה מזונות יקבע לי ומה יעלה בגורל הרכוש המשוטף והדירה שבבעלותנו , בעלי אומר לי כל הזמן " לכי תשכירי לך דירה ואני אתן לכך קצת רהיטים "
האים כך זה פועל או שהוא עובד עלי ולמי עלי לפנות על מנת לקבל תשובות ועצות חוקיות
אני מרוויחה כ- 3.000 ש"ח
שאלה:

אני נשואה שנה וחצי, בת 22, עם ילד בן שנה.
קנינו דירה בישוב אלעד. בעלי נשלט ע"י אימו והיא רוצה לאלץ אותנו לעבור לעיר אחרת, רחוקה מעזרת הורי. בעלי לא בצד שלי ומבצע את דרישות אימו בלבד ולכן אני רוצה להתחיל הליכי גרושים. האם יש חשיבות מי פונה ראשון לרבנות או מגיש תביעה לבית המשפט?

שלום,
לשאלה מי פונה ראשון לרבנות או לבית המשפט לענייני משפחה יש חשיבות רבה, וברשותך, לא אתן כאן הרצאה מקיפה אלא אתייחס בקצרה לאספקט הצר שאת שואלת לגביו.
גירושין בין בני זוג יהודים, שנישאו כדת משה וישראל, יכולים להתבצע רק בפני בית דין אזורי רבני. שאלת מזונות אשה וקטינים יכולה להתברר הן בפני בית משפט והן בפני בית הדין הרבני, תלוי ברצון מגיש התביעה.
ואולם – בעוד האשה זכאית למזונות רק עד מועד גירושיה, הרי שהקטינים זכאים למזונות עד גיל 18 או עד סיום שירותם הצבאי.
ובעוד שלבית המשפט ניתן לפנות בתביעת מזונות אשה וילדים בלי לבקש להתגרש הרי שתביעת מזונות בביה"ד חייבת להיות מוגשת ביחד עם תביעה לשלום בית או לגירושין.
יש לעיתים גם הבדל בעניין החוק וההלכה שלאורם פוסק בית משפט ובית הדין את שיעורי סכומי המזונות.
הצעתי לך היא שתתייעצי עם עו"ד באזור מגורייך לגבי 2 החלופות הנ"ל .
.אשמח לעזור
shira16@zahav.net.il
שאלה:אני חברת קיבוץ בת 40, אם לילד בן 8.5, פרודה מבן זוגי כבר 2.5 שנים, ללא גט. התחלנו הליכים של גישור עם פרידתנו, אולם הוא פוצץ את ההליך ונטש אותו. כעת אנו בעיצומו של ניסיון לניסוח הסכם גירושים אצל עורך הדין של הקיבוץ, שאיננו מתמחה בדיני משפחה.
להלן שאלותי:
1) האם כחברת קיבוץ יש לי איזה שהן זכויות למזונות. אני מקבלת כיום כ- 500 ש"ח תקציב בגין
בני.
2) הקיבוץ עומד בפני הפרטה, ובן זוגי אינו מוכן לשלם מזונות בגובה של מעל 600 ש"ח. האם
יש סיכוי שבית משפט לענייני משפחה יאשר סכום כזה, כאשר ההוצאות המוכחות (ללא מדור)
בגין הילד עומדות על מעל 3,000 ש"ח (מתוך כ- 1000 ש"ח בגין חינוך בלבד).
3) בן זוגי לשעבר, חי עם בת זוג מאז עזב את הבית, לפני 2.5 שנים. האם העובדה שלפני כ- 3
חודשים התחלתי מערכת יחסים עם גבר, עלולה להעמיד אותי בסכנה, היות ואיננו גרושים עדיין. האם יש בכך למנוע ממני לפתוח בהליכי גרישוין ברבנות ?
שאלה:אני חברת קיבוץ בת 40, אם לילד בן 8.5, פרודה מבן זוגי כבר 2.5 שנים, ללא גט. התחלנו הליכים של גישור עם פרידתנו, אולם הוא פוצץ את ההליך ונטש אותו. כעת אנו בעיצומו של ניסיון לניסוח הסכם גירושים אצל עורך הדין של הקיבוץ, שאיננו מתמחה בדיני משפחה.
להלן שאלותי:
1) האם כחברת קיבוץ יש לי איזה שהן זכויות למזונות. אני מקבלת כיום כ- 500 ש"ח תקציב בגין
בני.
2) הקיבוץ עומד בפני הפרטה, ובן זוגי אינו מוכן לשלם מזונות בגובה של מעל 600 ש"ח. האם
יש סיכוי שבית משפט לענייני משפחה יאשר סכום כזה, כאשר ההוצאות המוכחות (ללא מדור)
בגין הילד עומדות על מעל 3,000 ש"ח (מתוך כ- 1000 ש"ח בגין חינוך בלבד).
3) בן זוגי לשעבר, חי עם בת זוג מאז עזב את הבית, לפני 2.5 שנים. האם העובדה שלפני כ- 3
חודשים התחלתי מערכת יחסים עם גבר, עלולה להעמיד אותי בסכנה, היות ואיננו גרושים עדיין. האם יש בכך למנוע ממני לפתוח בהליכי גרישוין ברבנות ?
שאלה:

אני אשה עם ילד העומדת להתגרש. אין בני לבין בעלי הרבה ויכוחים, לו יש דירה שנירכשה לפני נישואינו ואני רכשתי גם דירה בבניה אשר תיהיה מוכנה בעוד כשנה. לגבי מזונות הוא לא מוכן לשלם לי הרבה משהו כמו 500 שקלים, אני יודעת שזה מעט אבל הוא לא עובד והוא לא עבד רוב שנות נישואינו מבעיותיו הוא (אני פירנסתי את כולנו) אז התחשבתי בו. אני אמורה לקבל את הגט בעוד כחודש ואני רוצה לעזוב את דירתו, הדירה שלי תהיה מוכנה רק בעוד כשנה זאת אומרת ללכת לשכירות. המשכורת שלי היא כ – 4000 ש"ח נטו. שאלתי אליך:
1. האם מגיעה לי עזרה ממשרד השיכון לגבי שכר דירה?
2. אם יהיה לי איזה שהיא השלמת הכנסה מביטוח לאומי?
3. מה הם זכויותיי כאשה חד הורית אם בכלל?

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

מפנייתך נשמע שאת אשה חזקה שלוקחת אחריות על הנעשה בחייה ועל כך כל הכבוד!
לגבי משרד השיכון וביטוח לאומי – הרי שיש צורך לפנות לגופים הנ"ל לצורך בדיקה מדוקדקת של זכויותייך. אני יודעת שלביטוח לאומי יש אתר אינטרנט ותוכלי לברר זאת שם.
לרוב, אמהות חד הוריות זכאיות להנחה במסים העירוניים ואולם גם את זאת יש לבדוק מול הרשות המקומית במקום מגורייך.
חשוב שתדעי שבכל מקרה בעתיד בו ישתנו הנסיבות לגבי מצבו של ילדך, הרי שתהיה קיימת האפשרות בידך לפתוח את הסכם הגירושין שתערכו כיום.
חשוב להבין – בית המשפט לא נוטה לפתוח הסכמי גירושין שנחתמו בכל הנוגע למזונות קטינים בקלות, אבל במקרה שלך, ייתכן ואם בעלך יתחיל לעבוד או שתהיה לו הכנסה ממקור כלשהו בעתיד הדבר יהיה אפשרי.
בהצלחה.

שאלה:

אני בת 38 נשואה +3 קטינים. לאחרונה נישואינו הגיעו לכלל משבר ואנו מעוניינים להפרד. בעלי מרוויח מאוד מעט – כ-5000 ש"ח משתי עבודות ואני מורה. חובותינו רבים עקב החלטות שגויות של בעלי. הוא מאיים עלי שאם אפנה לבית-משפט – הוא מייד יקח את משכורתו ויעביר אותה לידי עו"ד – ומצידו לא נשלם את שכר הדירה -האם הוא יכול לעשות דבר כזה? כמו כן הוא טוען ששום בית משפט לא יחייב אותו לשלם יותר ממה שהוא יכול – ולפיכך הוא ישלם מבחינתו סכום עד 2.500 ש"ח -סכום שבקושי יכסה שכר דירה. האם זה נכון? מה הם זכויות ילדי?

שלום לך,
האם יש לכם נכסים שרשומים על שמכם?
בהנחה שיש- הרי שבית משפט יכול בערכו את חישוב הכנסתו הפנויה של בעלך לצורך חישוב הסכום שישלם עבור מזונות ילדיו להביא בחשבון גם רכוש.
בהנחה שאין – הרי שבית המשפט בבואו לפסוק מזונות מתחשב בסך ההכנסה הפנויה של כל צד, בגיל הילדים, בפירוט צרכי הילדים וההורה המשמורן שבחזקתו יישארו ובצרכי ההורה שיעזוב את הבית ויאלץ לשכור דירה/לחפש מקום מגורים אחר.
הצעתי לכם שתפנו ללשכת יעוץ של נעמת או ויצו, ששכר הטרחה שהם גובים נמוך עד סביר (הכל יחסי…) , ותנסו להגיע להסדר ביניכם .
בהצלחה.
שאלה:

אני גבר ומעונין להבין כיצד עולות מכל תשובותייך המלומדות בענייני כספים וחובת הגברים לשלמם לנשותיהם ששורש קיומן נובע מההלכה היהודי המיושנת. מדוע אתן הקריריסטיות הטוענות לשוויון דווקא בנושא זה כה אורתודוכסיות וקנאיות לתשלום הגבר לאותו הגיון מעוות שבשעה שגבר ואישה נפרדים היא צריכה לסחוט אותו על פי דין, הרי אתן טוענות ליכולות שוות אבל בבתי המשפט לעניני משפחה מופיעות כאומללות חסרות כל, שכל יכולתן נשענת על הגבר. מה הצביעות הזו? לא מפריע לכן ההגיון העקום שבכך? תתגרשו ותדאגו לעצמכן.
באשר לצאצאים – יכולתה של אישה להוציא צו מעצר עכב אי תשלום מזונות היא פגיעה חמורה בקטין? יש גברים רבים גרושים שהינם מובטלים שכירים, שלא פעם מתקשים לשלם מזונות וגם לקיים את עצמם. עיוותם את החוק שאתן עוד מייעצות לנשים להופיע בבתי המשפט כאומללות ממש צביעות ודו פרצופיות.

עו"ד שירה רוזנבלום – שחם:

קורא יקר,
לא אני היא שקובעת את חוקי מדינת ישראל. הקביעה כי ענייני נישואין וגירושין יידונו על פי הדין האישי – שהוא הדין היהודי ליהודים – היא המחייבת.
לא בכל המקרים האשה תהא זכאית למזונות, ובכל מיקרה, אשמח לייעץ גם לך ולגברים נוספים במידה ותפנה אליי שאלה ספציפית.
שיהיה בהצלחה.

שאלה:אמיתות שפגעו בקטינים זה נשים שזנו תחת בעליהם
ונחשפו בבדיקת רקמות
גם פרצה זו חסמתם צבועות¬¬'
שאלה:האם ישנה דרך להסדר גירושין מהיר לאור העובדה כי יש לנו רכוש מועט ושתי ילדות קטנות?
הדחיפות נובעת מבעיה אשר קיוויתי כי תוכל להפטר אולם חצי שנה לאחר שסגרתי את התיק הקודם שפתחתי בבית דןי למשפחה הוא חזר לסורו.
שאלה:

אני גרושה מחודש 12/00. התגרשנו בעקבות חובות גדולים, בעקבות מצב לא יציב ומזעזע של נושים שהגיעו הביתה, מעקלים, שוטרים וכו'. החובות היו של גרושי בעקבות חתימת ערבות להוריו שנעלמו. כיום חובותיו עומדים על סך של 800,000.
חתמנו על הסכם גירושין שקיבל תוקף בביה"מ הרבני, לפיו הוא יראה את ילדיו כל יום בין השעה ארבע וחצי בצהריים לעשר וחצי בלילה וכל שבת שניה יהיו במחיצתו.
הגיע חוקר פרטי וראה אותו במכנסי שורט בלבד והחליט שהגירושין פיקטיביים. תמורת הסדרי הראייה הטובים מאד דרשתי מזונות של 2,000 ש"ח וכן תשלום של חצי משכנתא קרי 1750 ש"ח.
יש לנו שני ילדים האחד בן 3 והשניה בת 8.
האם יוכלו להוכיח שהגירושים פיקטיביים? ומה עלי לעשות, האם עלי לקבל גט ולאשר את ההסכם גם בבית משפט שלום על מנת שלא יוכלו לבטלו?

דליה שלום,
אני לא כ"כ מבינה מה את שואלת.
אם התגרשתם – ויש תעודת גירושין ואת נחשבת כגרושה אז אין לך כל כך מה לדאוג. לא משנה אם תפני גם לבית משפט לענייני משפחה לקבל אישור לגירושין. תעודת הגירושין תקפה.
אם עשיתם הסכם גירושין שקיבל תוקף של פסק דין או אם יש פסק דין לגרושין לעניין סכום המזונות שעל גרושך לשלם – הרי שההסכם תקף.
איפה הבעיה?
לפעמים זוגות עושים הסכמים פיקטיביים, כדי להתחמק מתשלום חובות לנושים וזאת בגלל שחוב המזונות נחשב חוב עדיף ועל בעלך לשלם לך את סכום המזונות לפני שהוא ייפרע כל חוב אחר לנושים שלו.
אלא שמי שצריך לפנות ולהגיד לכם שמדובר בגירושים פיקטיביים זה מי ששלח את החוקר.
ואם השולח באמת יפנה, ואתם באמת התגרשתם, הרי שלא תהיה לך כל בעיה להוכיח זאת. בינתיים המלצתי לך היא שלא לעשות מאומה. נראה לי שאולי סתם ניסו להפחיד אותך. אל חשש.
אשמח לענות לכל שאלה ולהיות לעזר,
עו"ד שירה רוזנבלום – שחם
שאלה:יעל גרושה +ילד בן חמש
אני יתגרשתי לפני שנתיים בבת הדין הרבני י"ם
כמו כן אני ובעלי יתחלקו ברכוש ובכול כולל הדירה
בחלוקה יצאה שאני חייבת לו 40000 שח כמו כן באותה תקופה לא היה לי את כול הסכום
לכן עשינו קיזוז במזונות ויצא שהוא פטור מתשלום עד גיל שש,כמו כן.
1.האים הוחל ליטבוע אותו אחרי שנתיים רדריקטיבית
2.מדור ביגוד וכו"
אני חתמתי לא שאני לו ידרוש מזונות עד גיל זה העים החתימה תופסת בבית מישפט
אנחנו קבענו על 800שח האים אוכל להגדיל את המזונות
כמו כן הוא כיום יתחתן שנית כמו כן אני באותה תקופה בגדתי בו
ויש לו הוחכות מוקלטות בטיפ מנהלים העים זה עדין כביל במשפט
שאלה:

אני ובעלי חתמנו (בקושי רב) על הסכם גירושין וההסכם אושר ע"י פסק דין בביה"מש. בזמנו (בעת חתימת ההסכם, הייתי במצב מאוד קשה (מבחינה נפשית, רציתי לגמור מהר את העניין ולהיפטר ממנו בכל מחיר מפני שעברתי איתו התעללות מילולית ואף פיזית). סיכמנו על דמי מזונות ע"ס 1,800 ש"ח+סיוע בהסדר האוברדרפט בחשבוני (החשבון היה של שנינו, אך רשום על שמי בשל בעיות שלו עם הבנקים-רק לי היתה זכות חתימה ומשיכה), ע"ס 10,000 ש"ח. לאחר כל זאת נשארה יתרת אובר בחשבון ע"ס 12,000 ש"ח. בתקופת חתימת הבעל על ההסכם, הוא פתח ללא ידיעתי חשבון חדש על שמו ולשם נכנסת משכורתו. מכרנו את דירתנו ואת הרווחים העברתי לו (ע"פ עצת עורך דיני למטרת קבלת סיוע בדיור לאחר קבלת הגט ממשרד השיכון). כרגע הוא לא מוכן להשתתף באיפוס החשבון שלי (חובותיו ושיקולים לא נכונים שלו), והוא לא מוכן לעזור לי להחזיר גם הלוואה שלקחנו בעת היותינו ביחד מהבנק שלי ע"ס 25,000 ש"ח. לאור המידע המצומצם הזה, רציתי לשאול אם יש לי הזכות לדרוש את עזרתו לאחר שחתמתי על ההסכם מרצוני (לא ידעתי שיהיה לו חשבון חדש, והוא הבטיח לעזור לשלם את המינוס וחלק מההלוואה והאמנתי לו בתמימותי) לשנות את ההסכם, או לתבוע אותו. האם זו זכותי? אנו עדיין נשואים, אך הסכם הגירושין פעיל וממומש. אודה לך אם תתיחסי לשאלתי ותעני לי בהקדם ובמלוא תשומת הלב.

במקרה הזה מומלץ לקיים פגישת יעוץ. המסמך שנחתם בין הצדדים – הסכם הגירושין – הנו תקף ומחייב וקשה יהיה להתייחס לתוכנו מבלי לראותו. ואולם – באופן כללי – חוק החוזים קובע כי חוזה שנחתם על בסיס הטעיה אשר אלמלא ההטעיה לא היה אותו צד חותם על ההסכם – זכאי להגיש תביעה לביטולה.
שאלה:

אנחנו נשואים 20 שנה +שני ילדים (13, 18). היו שנים קשות והחלטתי להתגרש. הכנתי הסכם גירושין, אך אישתי לא רצתה לחתום עליו אלא בתנאי שבעת מעמד החתימה נחתום גם על זכרון דברים למכירת הדירה עם לקוח שיימצא לרכישת הדירה. לא הסכמתי לכך משום שדרישתי היתה שמכירת הדירה תתבצע רק לאחר שבית המשפט לעינייני משפחה יאשרר את הסכם הגירושין ויתן לו תוקף של פסק דין. העניין תקוע כבר שנה והחלטתי להגיש תביעת גירושין תוך פירוק שיתוף. שאלתי היא לאיזה גורם לפנות? לבית הדין הרבני או לבית המשפט? מה עדיף? אגב הילדים החליטו שהם יגורו איתי.

על פניו, במקרה הזה עדיף לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ולהגיש תביעת פרוק שיתוף ואולם – בטרם עושים צעד ראשון מומלץ להיוועץ בעורך דין על מנת לקבל את התמונה הכוללת.
שאלה:

יש לי בעיות עם העו"ד שמייצג אותי במשפט הגירושים.
1. כששכרתי את העו"ד קבעתי איתו סכום מוסכם + סכום נוסף עבור כל דיון, מכיוון שאני סובלת מחסרון כיס רציני, ביקשתי ממנו לקיים דיון אחד הן על צו עיכוב יציאה והן על מזונות זמניים, מכיוון שבדיון נדון רק עיכוב היציאה ולא מזונות זמניים אמרתי לעו"ד שאשלם כשיתקיים דיון בנושא מזונות. מאותו רגע העו"ד מתעלם ממני ומסרב לקבל ממני שיחות. יש לציין שאין לו טלפון נייד ואף לא מענה קולי כלשהו במשרדו ו"כמובן" מספר הטלפון בביתו חסוי. שאלותי הן:
א. האם ישנה אפשרות חוקית לקיים דיון אחד בשני נושאים?
ב. האם יכול העו"ד להתעלם מלקוח ולא ליצור עימו קשר?
ג. האם אין חובה על עו"ד להיות זמין לאיתור מיידי ולו רק במקרה חרום?

שלום,

שאלת מספר שאלות ואתייחס לכולן –
1. יש אפשרות חוקית לקיים דיון אחד בשני הנושאים. השאלה היא במה השופט בוחר לדון, והאם בכלל הדיון התקיים אצל השופט שלו סמכות הדיון. לרוב, דיון בעיכובי יציאה מהארץ נדונים בכלל בפני רשם שלא הוא זה שמנהל את התיק ולו אין (לרב, לא תמיד, השאלה אם הוגשה בקשה בעניין) סמכות לדון בעניין המזונות.

2. לא רצוי, בכלל, להתעלם מאנשים, בין אם אתה עורך דין ובין אם לאוו.
על עורך דין חלה חובת נאמנות כלפי הלקוח, שמחייבת אותו לנהוג בהגינות, ביושר ולטובת הלקוח.

3. רק את יכולה להפסיק את ייצוגו של עורך דינך. עורך דינך אינו יכול להפסיק לייצג אותך מיוזמתו, ואולם בפועל, לפי מה שכתבת לי, הוא פשוט הפסיק ליתן קדימו לטיפול בתיק.
מנגד – לעורך דינך יש זכות להתפרנס ממקצועו ולקבל את שכר הטרחה שקבעתם ביניכם.

המלצתי היא שתפני אליו, בכתב/ בפקס/באימייל או בטלפון ותסדירי את נושא התשלום.

שאלה:בעלי ואני נשואים 8 שנים ולנו 2 ילדים בני 5 ו-7. אנחנו עומדים בפני גירושים מאחר ובגדתי בו והוא גילה את דבר הבגידה, ניסינו ללכת ליעוץ זוגי אך הוא אינו משתחרר מההרגשה שאני ממשיכה להיות לא נאמנה לו (למרות שזה לא נכון).
שאלותי הן:
1)הוא מאיים שהוא ישיג חזקה על הילדים ויקח אותם איתו, הוא מוכן אפילו לחזור בתשובה בשביל זה. בהתחלה כשניסינו לשקם את הקשר, הוא דרש ממני כתנאי להישארותו שאכתוב לו מכתב בו אני מצהירה שאם אחדש קשר עם מאהבי – אני מוותרת על הילדים. לא יצרתי קשר
וגם לא אצור לעולם עם אותו מאהב, אך האם הוא יוכל להשתמש במכתב זה נגדי?
2)מבחינה כלכלית – האם הוא יכול לנשל אותי מכל נכסינו (יש לנו בית שעליו יש משכנתא והוא רשום על שנינו + חשבונות הבנק שלנו משותפים)?
תודה!
שאלה:שלום
אני עומד בפני גירושין לאחר 17 שנים
אני עובד מדינה כ-25 שנה
האם לאשתי זכאות לכל הסכומים המגיעים לי אם פרישתי או שמא לחלק היחסי?
בכמה מופחתים דמי מזונות אם גיוס ילד לצבא/גיל 18?
האם לאחר שנות נישואין כה רבות יש חשיבות מי מבני הזוג הביא את רוב רובו של
הרכוש אם הנישואין?
האם ויתור על כל רכושי הנזיל לטובת אשתי והילדים מזכים אותי "בריבית" עד קבלת
מענקי הפרישה והטבות אחרות המגיעות לי בעתיד ואשר הופכי לחלקי בחלוקת הרכוש
אך מתקבלים בעוד מספר שנים?
תודה
שאלה:לפני שנתיים,רכשנו דירה עם משכנתא של 3,000 שקל, ובדיוק ניפרדנו ,והאשה ניכנסה לבית החדש לבד עם הילדים. מאז ועד היום אני שילמתי בעצמי את כל המשכנתא. (בנוסף למזונות הילדים שאני משלם ), האשה עובדת ומשתכרת טוב. האם אני יכול לתבוע מהאשה להחזיר את מחצית המשכנתא ששילמתי עד היום ?
שאלה:הנני בעלת סטטוס משפחתי – גרושה . ברצוני להעביר את מגוריי לארץ אחרת עקב שינוי משפחתי ועיסקי אך חוששת מהליך משפטי שבו הדבר לא יתאפשר עקב רצונו של האקס שלי בילדו בארץ . האם ישנו סיכוי ?
שאלה:שלום!!!
אני וחברי מכירים 5 חודשים..
נכסתי להריון ושנינו רוצים להמשיך בו.
שאלתי אליך היא: איפה אפשר לעשות חוזה הסכם שיסדיר את הקשר בנינו (אנחנו לא רוצים להתחתן).
תודה.
שאלה:שלום רב,
התגרשתי לפני כ-5 שנים מאביה של ביתי (כיום בת 11). לפני כשלוש שנים נישאתי בשנית.
לביתי, מאז היותה רכה בשנים היו קשיים רגשיים רבים, והיא לא הצליחה להסתגל כמעט לשום מסגרת (משפחתית, לימודית, חברתית וכו'). ניסיתי לעזור ולתת לה תמיכה עד כמה שיכולתי
ללא תמיכה מצד אביה, שראה את אבהותו מסתכמת בתשלום מזונות ובביקוריה של הבת אצלו פעם בשבועיים בסופ"ש.
בשנה שעברה הגיעו הדברים לידי כך שביתי הרבתה להסתכסך עם בעלי וילדיו, עם הילדים בשכונה, עם הילדים בביה"ס וגם איתי. בשלב זה, כבר הגעתי למסקנה כי לא נשארו בי הכוחות להתמודד עם המצב, ופניתי לשרותי הרווחה בעירי. שם עלתה האפשרות לשלוח את הבת לפנימיה. לאחר דיונים לא קלים, אכן התקבלה ההחלטה כי שהות הבת בפנימיה הינה הפתרון למצב הקיים. בעת הרישום לפנימיה, התבקש האב לשלם את הוצאות אחזקת הבת שם- סך של 341 שח' לחודש, בעוד אני אחראית לכל צרכיה האחרים. תשלום המזונות קודם לכן עמד על סך של 1200 שח', ולא סוכם כי אינו חייב עוד בתשלומם בהיות הבת בפנימיה.
במרוצת החודשים מאז החלה שנה"ל, הבת הגיעה לביקורים אצלי בכל החגים וסופ"ש בעוד אביה מארח אותה בביתו אחת לחודש בסופ"ש בלבד.
ברצוני לברר האם אני יכולה לתבוע ממנו להמשיך לשלם מזונות, מאחר ואין פסיקה אחרת?

תודה מראש,

סיגל

שאלה:בעלי ואני בנינו בית בחלקת בנים ממשיכים במושבו. החלקה נקנתה ע"י הוריו ולכן רשומה על שמו, אך המשכנתא רשומה על שם שנינו (הוא כלווה עיקרי ואני כלווה משנית). האם במקרה של גירושין אני זכאית לחלק מן הבית גם במצב כזה? או שמא עליי להתעקש שהבית יהיה רשום גם על שמי במנהל מקרקעי ישראל?
שאלה:חייתי עם אמא של ביתי לא נישואין במשך שבע שנים. במשך השנים רכשנו דירה שרשומה על שם שנינו. בנוסף יש ברשותי שתי דירות שנרכשו מכספי והיו בבעלותי טרם הכרתי את אמא של ביתי. לאחר הפרידה הותרתי בידה את הבית שבו גרנו במשך 4 שנים שלמתי לבד את המשכנתא
שרבצה על הבית, את תשלומי החינוך עבור הילדה במלואם, ובנוסף אני משלם 1500 ש" כדמי מזונות זאת ללא הסכם חתום ובמשך 5 שנים. בתקופה האמורה איפשרתי לאם לסיים לימודים כעת היא עובדת במקצוע שמכניס לה כ4500 נטו לחודש. אני גר בדירה שעליה רובצת משכנתא המתקרבת ל3000 ש"ח בחודש . למרות שעל פני נראה לי שהייתי די נדיב עימה בשנים האמורות, היא כל הזמן באה בדרישות להתחלק עימי בהוצאות נוספות. מאחר ואין לנו כל הסכם כתוב שאלתי. האם אני מחויב על פי חוק לשאת בהוצאות נוספות מעבר לאילו שאני משלם? האם הדירות שרשומות על שמי יכולות להוות עילה לתביעת בעלות מהיותה הידועה בציבור?
מהו סכום המזונות שמושת על אב שמוותר על נכס ובכך פותר את האם מהוצאות מגורים(אגב שווי הנכס כ150 אלף דולר) ?

תודה

שאלה:אני סטודנטית למשפטים ושאלתי אלייך היא: מהו הדין החל על נישואי מפגרים/ לוקים בשכלם?
איך נקבעת הכשרות המשפטית של המפגר להינשא?
שאלה:נישאתי לפני כשנה בארץ כדת וכהלכה. בעלי ואני חיים כיום בארה"ב. יחסינו הידרדרו ואני מעוניינת בגירושים. אין לנו ילדים. שאלתי היא האם עלי להגיע לארץ על מנת לפתוח תיק גירושין ברבנות או שיש ביכולתי להתגרש ממנו בארה"ב. במידה וכן, האם ידועים לך פרטים על תהליכי גירושים בארה"ב, אל מי עלי לפנות לבקשת גירושים, במה שונה התהליך מהארץ וכו'.
שאלה נוספת בעניין זה היא מהי החשיבות וההשלכות של מיהו הפונה הראשון בבקשת הגירושין?
שאלה:אני ישראלית ,התחתנתי עם אנגלי(נוצרי)בנשואים אזרחים וגרים בחול זה שנתיים
החלטנו לחזור לארץ בקרוב,אך אנו מתלבטים ולנו שאלות:
1.האם בעלי יחשב אזרח-תושב?
2.האם יקבל תעודת זהות?
3.אם כן האם יוכל לעבוד?
4.מה הן זכויותיו לקבלת משכנתא וקניית דירה?
אנו מודים מראש על העזרה
שאלה:אני ישראלית ,התחתנתי עם אנגלי(נוצרי)בנשואים אזרחים וגרים בחול זה שנתיים
החלטנו לחזור לארץ בקרוב,אך אנו מתלבטים ולנו שאלות:
1.האם בעלי יחשב אזרח-תושב?
2.האם יקבל תעודת זהות?
3.אם כן האם יוכל לעבוד?
4.מה הן זכויותיו לקבלת משכנתא וקניית דירה?
אנו מודים מראש על העזרה
שאלה:אני ישראלית ,התחתנתי עם אנגלי(נוצרי)בנשואים אזרחים וגרים בחול זה שנתיים
החלטנו לחזור לארץ בקרוב,אך אנו מתלבטים ולנו שאלות:
1.האם בעלי יחשב אזרח-תושב?
2.האם יקבל תעודת זהות?
3.אם כן האם יוכל לעבוד?
4.מה הן זכויותיו לקבלת משכנתא וקניית דירה?
אנו מודים מראש על העזרה
שאלה:אני גרושה כבר 9 חודשים יש לנו שני ילדים קטנים אני מקבלת מזונות 2000 ש"ח שאת המשכנתא הוא משלם מכספי המזונות לפי כך המזונות לא מגיעים לידיי
את תשלומי הגן וביה"ס אני משלמת לבד וכמובן כל גידול הילדים חל עליי
שאלתי היא האם ככה זה?
שאלה:שירהשלום
אני גרושה ומקבלת מזונות בסך 1050 שח
לבנינו מלאו 18 אתמול עד כמה שידיעתי מספקת על האב לשלם מזונות מלאים עד סוף התיכון ובגרויות חודש יולי ואחר כך 31 עדסיום השרות הצאי אודה לך אם תעדכני אותי
בתודה מראש
דפנה
שאלה:עו"ד שירה רוזנבלום-שחם שלום,
שמי שולי ואני מעוניינת להיכנס לתהליך של פונדקאות (כפונדקאית). לשם כך הוסבר לי שאני צריכה להתגרש (כיום אני נשואה). אני מעוניינת לעבור את התהליך מהר ככל האפשר. יש לי שלושה ילדים קטנים (בין 8 חודשים ל-3 וחצי שנים), והיחסים עם בעלי מצוינים. במלים אחרות, מבחינתי הגירושים הם מהלך ביורוקרטי שכל מטרתו – הפונדקאות.
התחתנו בנישואי קפריסין ונרשמנו אחר כך כנשואים במשרד הפנים.
אני ובעלי גרים עם הילדים בבית משלנו, באושר. ברצוני לדעת באילו מקרים הרבנות מאשרת גירושין באופן מיידי וללא עיכובים. האם העובדה ששני הצדדים מעוניינים בגירושין מזרזת את התהליך?
כמו כן, אשמח לשמוע ממך על מכלול ההיבטים הרלוונטים לדעתך לענייננו.
בתודה מראש, שולי
שאלה:שלום!
אני חיה עם בן-זוגי כבר עשר שנים, יש לנו שלושה ילדים מקסימים וחיים משותפים מלאים כזוג נשוי לכל דבר. (ואולי טובים יותר?…). ערכנו הסכם ממון וטקס פרטי בנוכחות חברים ומשפחה ומבחינתי אני נשואה. אנחנו עומדים לנסוע לארה"ב לשליחות למשך שלוש שנים. בשגרירות הסתבר לי שאיני יכולה לקבל את אותה ויזה כמו בן זוגי והילדים מכיוון שאנו לא נשואים באופן רשמי. נציגת הקונסול המליצה לי להסדיר את מעמדי הרשמי לפני הנסיעה. שאלותי הן: אם נחליט להתחתן בקפריסין האם אהיה חייבת להודיע על כך במשרד הפנים? (אני מעוניננת להשאר בסטטוס הנוכחי שלי מסיבות שונות). האם אעבור על החוק אם לא אדווח על נישואי הקפריסין למשרד הפנים אלא רק לשגרירות האמריקאית? האם ידוע לך אם באמת יכולים להפריד ביני לבין ילדי ובן זוגי בארצות הברית?(להם יש ויזה לשהייה ארוכה ולי בשלב זה רק ויזת תיירות). תודה מראש,
שאלה:שלום
בעלי ואני לא מסתדרים, יש לו נטיה לאלימות והוא ממש מתאפק לא להרים עליי ידיים.
בכל שיחה שאנחנו מנהלים התגובות שלו לא נורמליות וכאשר ברור שהוא לא צודק הוא רואה רק את עצמו מרים את הקול וצועק עליי ומעליב ומתבטא בצורה אלימה…
לפעמים הוא סתם נטפל אליי.
יש לי ילד בן חודשיים שאני מניקה אותו ובעלי לפעמים מפריע לי בהנקה מעיר לי הערות לפעמים צודקות אבל על כל דבר שאני עושה אני מקבלת הערות אין סופיות והוא מפריע לי לטפל בילד
הוא טוען שאני לא מנקה את הבית ולא עושה כלום
ולא מקבל את העובדה שאני מניקה ומטפלת בילד
הוא מציק לי ומטריד אותי ולא נותן לי לחיות את חיי בשקט
הוא אומר שאם נתגרש הוא ייקח את הילד סופי שבוע מלאים ואני חוששת משום שאני מניקה אותו
גם ההורים שלו לא מכבדים את הרצון שלי לטפל בילד כמו שאני חושבת שטוב לו
ובאי רצון הם לא מעשנים לידו ולא מקריבים אותו לכלב וכבר הם המליצו לי לתת לו בננות בגיל חודשיים ונמאס לי מכל ההתוכחויות איתם וכל דבר אני צריכה להצדיק את עצמי או לחילופין לבקש ממישהו מקצועי שיצעק עליהם או משהו.
זה המצב פחות או יותר וקשה לי עם זה וקשה לי לתפקד ככה
אני הולכת לפעמים לאמא שלי ובעלי מאיים עליי שאם אני לא יהיה בבית הוא יקח לי את הילד.
רציתי לשאול אם אפשר לתבוע משפטית לגור בנפרד מהבעל לפחות זמנית
ובלי גירושין משום שאני בכל זאת רוצה לנסות שיהיה לילד שלי את אבא שלו
הבעיה היא שהילד ואני גרים באוירה מאוד שלילית בדירה שכורה עם בעלי.
אני לא עובדת כרגע כי אני מטפלת בילד
ואני לא רוצה להיות בקרבת בעלי העצבני שמידי פעם "נפלט לו" לילדי תינוק בן חודשיים מילים
כמו "כוס אמא שלך" בגלל שהוא בוכה.
מה אומר החוק במקרה שלי והאם זה חוקי לקחת את הילד להורים שלי ולגור איתו שם לפחות תקופה זמנית כי רע לי בבית עם בעלי.
שאלה:נישואים אזרחיים שניתקימו בקפריסין איך והיכן מותרים- מה הליך הפירוק מי נותן את הגושפנקא החוקית והיכן זה נירשם?
שאלה:אני גרוש, אזרח ישראלי ויהודי. הגורל הפגיש אותי עם בחורה שהיא אזרחית רוסית ואינה יהודיה.אנחנו שוקלים את האפשרות להינשא בקפריסין בגלל בעיות חוקתיות, שמונעות ממנה לעלות ארצה לפני שיהיה לה קשר חוקי איתי. מהו התהליך בארץ לאחר קבלת תאודת הנישואין בקפריסין? וכמה זמן הוא נמשך?
שאלה:אני גרושה בת 29 אם לשני ילדים בני 7 ו 9 אנחנו מקבלים דמי מזונות בסך 1400 ש"ח בלבד, חיים בשכירות ככה כבר 4 שנים.
אבי הילדים גר בעיר אחרת ורואה אותם בצורה סדירה כל שבת שנייה, הסכום הנ"ל נקבע לפניי 4 שנים ע"י בית משפט לענייני משפחה בו הוסיפה השופטת הערה ליד פיסקה שאומרת שהאם לא תתבע יותר מזנות בשמה ובשם הילדים – היא הוסיפה ל5 שנים.
גידול הילדים הוצאות שכר הדירה וכו' גדולים מאד אני עובדת ומשתכרת בכ – 4000 ש"ח לחודש האם אני יכולה לתבוע אותו כבר עכשיו או שעליי לחכות עוד שנה?
שאלה:דרוש יעוץ דחוף
ההני גרושה מזה כשלוש שנים. במשך שנתיים וחצי הגרוש שלי יצא מהארץ ולא היה בקשר כל שהוא עם הילדים. לפני כשלושה חודשים הוא חזר לארץ ומעוניין לראות את הילדים, והכן היתאפשר לו לעשות כך לאחר שנקבע שפעם בשבוע ביום קבוע הוא יכול לראות את הילדים. מאז ליפעמים הוא מופיע לפעמים אינו מופיע. הוא היה מתקשר לילד (בן 10 ) ואומר לו שהוא בדרך, לאחר כשעה היה מתקשר ומודיע שאינו יכול להגיע.
ליפני כ חודש וחצי ביקשתי ממנו לחתום על טפסים במשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון לילדים, הוא מסרב לעשות זאת ללא שום סיבה רצינית ( התשובות שהוא נותן לסרובו הם : הילדים לא רוצים לצאת לחול . שאני ההיתי ילד לא נסעתי לחול ,וכו. )
לדעתי הוא פוגע בילדים אינו מקיים את הסכם הגרושין..האים אני יכולה לא להפשר לו ליראות את הילדים כל עוד הוא הינו חותם על הטפסים להוצאת דרכונים עבור הילדים. האים יש דרך חוקית לחייב אותו לחתום על הטפסים ( בהסכם הגרושים מצויין שהילדים רשאים לצאת לחול לתקופה של 30 יום )
תודה על תשובתך המהירה ויקי
שאלה:שלום.
מבקש לקבל מידע במקרה להלן:
אנו שלושה אחים ולנו אם מבוגרת מאד הסובלת מתשישות נפש (דימנציה ועוד). במשך זמן רב טיפלתי באימי באופן צמוד. לפני כמחצית השנה שב אחד האחים משהות ממושכת בחו"ל, "לקח אחריות" על האם, מכר את דירתה במהלך נסתר מעיני שני האחים הנותרים (החתימה כנראה על חוזה למרות מצבה) והשתלט על כספי המכירה (סכום גבוהה) תוך שהוא בונה בסמוך לביתו בית מכספים אלו. כל נסיונותי לגרום לאח לשתפנו באחריות על הכספים (והאם) נתקלים ביחס עוין.
מה ניתן לעשות במצב שכזה ?? אילו הליכים משפטיים יש לנקוט ?
תודה
שאלה:aa
שאלה:שלום
אשתי ואני עומדים בפני גירושין,יש לנו שתי ילדות בנות 3 ו 4 עזבתי את הבית לפני כחודשיים ובינתיים אני ממשיך לדאוג לכל מחסורה,החלטנו להגיע להסכם גירושין,והצעתי לה 6000 ש"ח שכוללים מזונות לבנות ,מדור ועזרה למטפלת לאחת הבנות שסובלת משיתוק מוחין ששכרה הוא 2500 ש"ח לחודש,אשתי גרה בדירה שכורה ומשלמת 1250$ בכל חודש,יש לנו דירה בבעלותינו שרשומה על שם שנינו,הצעתי לה שתעבור לדירה זולה יותר,אך היא טוענת שהיא לא יכולה מיכיוון שהבנות רגילות לדירה הזאת,היתה לי תקופה שעשיתי כסף טוב אבל זה עבר והכל השתנה כעת,כל חסכונותינו בוזבזו ולא אפרט מי בזבז יותר ומי פחות,היא גם רוצה שאוותר על חלקי בדירה עבור הבנות,
מצבנו הכלכלי היה שפיר בהרבה לפני כן,עכשיו המצב לא טוב,הגענו למצב של מינוס דיי גדול בבנק, ובכל זאת הצעתי לה סכום שנראה לי קצת גבוה אבל אני מנסה להיות הוגן ומקווה לעמוד במתן הסכום,מיכוון שמצבינו הכלכלי היה טוב יותר ועכשיו לא,אשתי טוענת שאני חייב לשלם מזונות לבנות לפי מה שהן הורגלו ולכן היא דורשת 12000 ש"ח,מאחר ומשכורתי לא קבועה איני רוצה להתחייב למשהו שלא אוכל לעמוד בו,היא אמרה שהיא תתן לבית המשפט להחליט,הדרישות שלה פשוט מופרזות ולא מציאותיות,ואני מצידי גם אם בית משפט יחליט שאצטרך לשלם סכום שהוא מעבר ליכולתי ,לא אוכל לעמוד בו,מה יכולות להיות התוצאות?
תודה על העזרה
שאלה:שנתיים שילמתי מזונות זמניים גבוהים,לאחרונה התקבלה החלטה להפחתה רטרואקטיבית
מיום הלידה עם סעיף המורה לי לבצע קיזוז מדמי המזונות.(המזונות שולמו ישירות לחשבון בתי)
גרושתי פנתה מייד למוסד לביטוח לאומי ומקבלת כיום מזונות דרכם.
ביטוח לאומי מסרב להתייחס לסעיף שמאפשר לי קיזוז מדמי המזונות
אין באפשרותי לבצע הוצל"פ עקב איחוד של 13 תיקים

מה האפשרויות העומדות בפני ?

שאלה:שירה שלום,
אני נמצאת בהליך גירושין מבעלי. כעת הדירה אצל כונס נכסים (רשומה על שמינו במשותף).
ברצוני לקנות את הדירה ולהשתמש בזכות הראשונה (אני +2 ילדים קטנים).
שאלתי היא:
האם בעלי יכול להציע סכום גבוה יותר ולזכות בדירה ?

פשוט שמעתי שיש לי זכות ראשונה או משהו כזה.

אודה לתשובתך.

שאלה:לאחרונה רכשתי דירה שרשומה על שמי (כניסה בעוד שנה).
אני חי עם בת זוגתי כשנתיים בשכירות, שאלתי אם לאחר שנגור יחד בדירה אם כחברים או כנשואים היא יכולה לדרוש חלק כל שהוא במידה וניפרד?
נ.ב. כל הכסף לדירה שלי בלבד.
שאלה:אני בת 38 נשואה כעשר שנים + 2 ילדים בני 10,6. מכיון שאין אני יהודיה "כשרה" נאלצנו להתחתן בקפריסין . מבחינתי היפרדות עומדת על הפרק. שאלותי:
1)נישואי קפריסין כאשר אחד מבני הזוג אינו יהודי, מה הפרוצדורה לתהליך?
2) האם המשמורת על הילדים נעשית עפ"י חלוקה דתית?
3)מזונות, רכוש, כיצד נעשית החלוקה במקרים שכאלו?
תודה.
שאלה:אני בת 22 גרושה מיזה 3 שנים +2 הגדול בן 4 וחצי והקטן בן שנה ועשרה חודשים.
את בני הקטן הבאתי עם הגרוש שלי לאחר הגירושים בתיקווה שננסה שוב אך זה לא הלך כאשר נודע לו שאני בהריון הוא שמח אבל לאחר מיכן טען שזה לא בנו. הוא רצה בדיקת רקמות והסכמתי החתים אותי על כל הטפסים אבל לא פעל בשום דבר לאחר כל התקופה הזאת הוא מאמין שזה בנו אבל לא רשם אותו עדיין בתעודת הזהות כאשר יחליט לירשום את הילד מה יהיה התהליך של הרישום ואם לא ירשום אותו עד גיל גדול
שאלה:אני בת 22 גרושה מיזה 3 שנים +2 הגדול בן 4 וחצי והקטן בן שנה ועשרה חודשים.
את בני הקטן הבאתי עם הגרוש שלי לאחר הגירושים בתיקווה שננסה שוב אך זה לא הלך כאשר נודע לו שאני בהריון הוא שמח אבל לאחר מיכן טען שזה לא בנו. הוא רצה בדיקת רקמות והסכמתי החתים אותי על כל הטפסים אבל לא פעל בשום דבר לאחר כל התקופה הזאת הוא מאמין שזה בנו אבל לא רשם אותו עדיין בתעודת הזהות כאשר יחליט לירשום את הילד מה יהיה התהליך של הרישום ואם לא ירשום אותו עד גיל גדול
שאלה:אני פרודה משנת 94. הבית הוא על שמי (קניתי את מחציתו מבעלי בהליך משפטי והוא רשום על שמי בטאבו) והילדים בני למעלה מ-20. לא פתחתי עדיין בהליך גירושין ברבנות ושאלותי הן:
האם בזה שלא פתחתי עדיין תיק לגירושין ברבנות יכול להגרם נזק?
האם עדיף לפתוח תיק ברבנות על פני אי פתיחת תיק?
מה ההבדל בין המצב בו אני נמצאת לבין פתיחת תיק לגירושין?
נ.ב. אין לי קשר ולא לילדים עם בעלי. אנני יודעת את מקומו. ולו אין עניין להתגרש.
תודה
שאלה:שלום רב,

אני גרה משך כחמש שנים עם חברי בדירה בבעלותו שרכש ביום שהכרנו ואותה שיפצנו יחד (הטעם שלי והכסף שלו). אני גם עובדת בחברה בע"מ בבעלותו ומקבלת משכורת חדשית קבועה.
קיימנו משק בית משותף, ללא חשבון בנק משותף, אני דאגתי לצרכי מזון והוא כיסה את כל היתר. כמו כן אני משתמשת במכונית של החברה שצמודה לי לפי המשכורת. בדירה גר גם בני שכעת נמצא בחו"ל אצל הורי ויתכן וישאר שם.
לאחרונה הודיע לי שברצונו לפרק את הקשר ושעלי למצוא פתרון מגורים וביקש שאעזוב את הדירה. ידוע לי שבתקופת היותנו יחד החברה צברה רווחים גדולים ונראה לי שמגיע לי חלק בהם. לדברי בן זוגי, החברה בבעלותו אך יש הסכם נאמנות שלפיו מתחלקים הרווחים בינו לבין ילדיו באופן שווה. בשלב זה אני מסרבת לפנות הדירה עד שימצא פתרון כספי שיפצה אותי על כך שהשקעתי 5 שנים בקשר ושאני זאת שטעמה מושקע בדירה המשופצת וגם לאור כך שהוא נוטש אותי לטובת אישה אחרת !!!
שאלותי : מה הזכויות שלי ?

שאלה:אני גרושה משנת 76 אני מנהלת תיק מזונות בהוצל"פ משנת 88 ועד היום לא נשאר חוב גד
שאלה:שלום
אני נשואה מזה 5 שנים יש לנו ילדה משותפת, בעלי קנה דירה לפני נישואינו שאנו משלמים עליה משכנתא מחשבוננו המשותף. הדירה איננה רשומה על שמי רק על שמו.
בזמן האחרון אני חושבת על פירוק החבילה המשפחתית ורוצה לדעת מה יותר משתלם לי – האם כדאי לי לבקש שהדירה תהיה על שמי גם כן וכך כשנתגרש אני אקבל חצי ממנה – מן הסתם
או – שתשאר על שמו וכך אני אהיה זכאית בעתיד לקבלת משכנתא.
יש לציין שאיננו משופעים בכסף – ההיפך הוא
אשמח לתגובתך בעניין
שאלה:היכן אני יכולה למצוא חוזה גרושין סטנדרטי כקובץ כך שאוכל לערוך אותו?

בתודה מראש
יעל

שאלה:אל עו"ד שירה רוזנבלום-שחם שלום רב.
בשנת 97 היתגרשתי זה היה שנתיים לאחר שלקחנו משכנתא.
בהסכם הגירושים ,גרושתי ויתרה על הדירה.(יש לצין שלא ביצאתי שינוי בטבו)
לאחר מ"ס חודשים חזרנו לחיות יחד ונולד לנו בן (מיחוץ לנשואים).
לפני שנה גרושתי ביקשה להיפרד שוב, אף על פי שאני לא האיתי מעונין,גרושתי לחצה ולא היתה
לי ברירה.
נכון להיום אני גר בדירה שקנינו,וגרושתי חיה אם חבר שלה בדירה שכורה.
כמובן שאני משלם מזונות על פי מה שקבענו ביננו.
לפני כחודש גרושתי ביקשה ממני למכור את הדירה ולהתחלק בכסף.
1. האם יש לה אפשרות לטבוע זאת ממני,לאחר שבחוזה ברבנות היא ויתרה על הדירה?
שאלה:אני גרושה ואם לילדה מחוץ לנישואין
מהנישואין נולדו לי שני ילדים שהם בוגרים
הילדה בת 15 והיא בחזקתי ולומדת במסגרת פנימיה מתוך רצונה הנחרץ עקב רצונה במסגרת כזו
כיום אני חיה עם גבר בן גילי 43 גרוש פעמיים עם שני ילדים אחד מכל אישה
שאלתי היא אם אנחנו חיים ביחד כבר חצי שנה מהוא מעמדנו כלפי החוק מבחינת ידןעים בציבור
ומה עלינו לעשות על מנת להסדיר את הדברים כך שאף אחד מאיתנו לא יצא מקופח או שילדיו יקופחו
מה דינו רכוש שנירכש במהלך חיינו המשותפים
אחרי כמה זמן של חיים משותפים תחת קורת גג אחת אנחנו נחשבים כלפי החוק כידועים בציבור
גם לגבי הרכוש חסכונות וביטוחי חיים
אשמח לקבל תשובה
שאלה:שלום ,
אני רווק בן 25 לפני נישואים. חברתי לחיים הינה רווקה (חמש שנים באררץ – עולה חדשה) ובעלת תעודת זהות ישראלית המציינת שהיא רווקה ויהודיה.
חברתי נולדה בארצות הברית ועקב כך הרבנות מסרבת לאשר לנו נישואים ומעוניינת לפתוח בתהליך ארןך תווך על פי רוב להוכחת יהדותה בשנית.
האם היא מוגנת בחוק והם לרבנות יש את היכולת לעשות זאת?
שאלה:התגרשתי לפני כשנתיים במהלך השנתיים נשאתי בשנית אין לי עדין ילדים נוספים מאישתי החדשה מהיום שהתחתנתי גרושתי לא מפסיקה להציק לי בתביעות שונות ומשונות נכון להיום פנתה גרושתי לבית המשפט לעניני משפחה ודרשה העלאת מזונות לסכום של 6500 ש"ח כיום אני משלם סך של 2200 ש"ח לא היו סיבות מהותיות לבקשת ההגדלה ומצבי הכלכלי רק התערער מיום שהתחתנתי אם יש לי סיכוי לזכות במשפט שאמור להערך בעוד מספר ימים האים השופט לאחר כל הוכחות שיש בידי שלא היו סיבות מהותיות יכול לפסוק לטובתה
שאלה:שלום
אני נשוי עם ילדה ויש לי ילד מחברתי הראשונה אשר לא התחתנתי איתה
כיום אני משלם לה מזונות בסך 1.000 ש"ח כאשר משכורתי נעה בין ה- 3.000 ש"ח לבין 3.500 ש"ח האם סכום זה אשר נקבע לא בנוכחותי ע"י בית דין רבני היינו סכום הוגן לעומת משכורת כזו
שאני מרוויח ועוד שאני צריך לפרנס את משפחתי הנוכחית ?

כאמור אני משלם מידי חודש מזונות למרות מצבי הכלכלי הקשה, אבל לפחות שאני יראה את הילד שלי, אשר הוא כבר בגיל שנתיים, וללא כל תנאים מצידה ?

אני מבקש את הצעתך בנושא ?

בברכה
מקרב לב …

שאלה:בעלי רוצה להפרד ממני.היה לנו חשבון משותף,לאחרונה גיליתי שהוא פתח חשבון על שמו
והעביר את הכל לחשבון שלו.
אנחנו הורים לשלישייה בני 6.
אני לא יכולה להשתמש בכרטיס אשראי,צקים ומזומן
השאלה שלי היא :כשהוא יעזוב את הבית הוא ישלם את כל החובות של הבית ויתן לי קצת כסף
אך הוא מחליט כמה הוא יתן.
האם זה נכון לעשות זאת?
או לעשות את הדבר יותר מוסדר דרך עוד?
הוא מאיים עליי שיתן כמה שהוא יכול…..ויתר טוב שיהיה כך
אם לא אז אתן לך את המינימום
מה אני עושה?
שאלה:שלום לכולם,
אנא ענו לי לוא"ל שלי
oriol11@yahoo.com

לכל מי שיש לו ידע שיכול לעזור לי ממשית (כמו פסקי ין ותקדימים)

אני נמצאת בתהליך גירושין של שנתיים מבעלי ואין לנו ילדים. בעלי יזם את הגירושין בבית הדין הרבני. כדי להגן על עצמי אני פניתי בתביעת גירושין לבית הדין למשפחה. עד כה היו דיונים בבית הדין הרבני (לאחר שכל פעם נדחו דיונים) ורק בירור אחד בבית הדין למשפחה.
באופן כללי הרבנים אמרו כי שנינו מכלים את זמננו זה אם זה וכדאי להגיע לגט. הם אף אמרו כי לפי מצב הדברים הם תמהים מדוע אני לא הייתי הצד התובע. הם נכחו לדעת לפי דברי בעלי בעצמו כי אין הוא רוצה לתת לי כל פיצוי (מלבד דבר זעום שאיני יכולה לקבלו) ולכן הם אף אמרו כי יתכן ויהיה צורך למנות בורר שיעשה עיקול על הנכסים ויגיע להחלטה. בעלי מפחד לתת הסכמתו לבורר. הוא כן מעניק לי מדי פעם סכומי כסף למרות שלא נקבעו מזונות בסביבות אלפיים שקל לחודש פלוס מינוס.

היום אני מסכימה לגט אך אני רוצה להגן על עצמי מבחינת ההון. בעלי לא מסכים להתפשר עמי מלבד סכום שאינו ריאלי של כמה עשרות אלפי שקלים. אני דורשת חצי מהסכום שנצבר במשך הנישואין בתוספת מדור.
בעלי גרם באופן מניפולטיבי באופן אלים להוצאתי מהבית וכעת אני מתגוררת בבית אמי הקשישה. (יש לי רישום שפניתי למשטרה בתלונה).
הדירה בה חיינו היא ירושתו ורשומה על שמו ואני מודעת לכך שהחוק עומד חזק לצידו. כעת הוא מובטל לאחר שההיטק נפל. בזמן הנישואים הוא הרויח סכום נטו של עשרת אלפי שקלים וחייתי ברמת חיים טובה. לי הייתה נגישות באמצעות כרטיס אשראי לחשבונו אך לא הייתי שותפה לחשבון. אני כיליתי את כל חסכונותי לתוך הנישואים למרות שהם נמצאו בחשבון שלי בלבד.
הערה: יש לי בעיות בריאותיות שונות לכן אני חרדה יותר לגבי המצב הכלכלי שלי ולגבי יכולתי במציאת עבודה יציבה. לי לא הייתה עבודה כאשר הוא הגיש נגדי תביעת גירושין וגם כעת אין עבודה מלבד עבודה של יום בשבוע בהתנדבות במועדונית לילדים בעלי צרכים מיוחדים.

שאלותי הן :
אלו הם התקדימים (פסקי דין ספציפיים יעזרו לי מאוד) בהם הבעל למרות שרכושו הממשי הוא בירושה צריך לדאוג למדור לגרושתו שאין לה דבר כלל. (למשל אם לא להעניק סכום כולל שיכול להיות בסיס לקניית דירה מינימלית לאפשר לי לבנות קומה שנייה מעל מגוריו הפרטיים – מקום שיש בו היתר בנייה).
האם הוא יחויב לשלם לי מחצית מההון המצטבר גם במצב בו הוא מובטל ו"אכל את החסכונות".
בבעלותו (גם כן בירושה) קרקע חקלאית (שתהיה מופשרת בשנים הקרובות ותכניס לו מליונים) שלפי דעתי עזרתי בשמירתה והשבחתה. פניתי יחד עמו לעורך דין לברר אפשרות של הפשרת הקרקע וניצול של הקרקע בינתיים. אני דאגתי כי הוא ישלם את המסים הנדרשים על מנת שלא יאבד חזקה על אדמתו. הכסף ירד כיצד אוכל לדרוש זכות עבור ההשבחה?
סמוך לאחר תביעת הגירושין ראיתי סכום של כסף כעשרת אלפי ולרים בתיקו. האם אוכל לקבל עזרה לחקור את מקורותיו הכספיים לצורך תביעתי מהמדינה. אין לי יכולת לשלם לחוקר פרטי ויש לי יסוד להניח כי משפחתו מגוננת עליו ושומרת לו כספים.
אף על פי שאני חיבת להגן על עצמי כל המאבק המשפטי הוא לזרה לי. עדיין יש לי רגשות חמלה לאדם שהייתי אתו 10 שנים (ועו שנתיים של תהליך גירושין). אני לא טיפוס אסרטיבי ואני זקוקה לכל עזרה שאוכל לקבל בנוסף ליעוץ המוגבל מעורך דיני.
אנא יעצו לי בכל דבר שנראה לכם רלוונטי.

בכבוד רב,
א.נ.|תודה|

תשובה לשלוח לי לדוא"ל

oriol11@yahoo.com

שאלה:אנו בני זוג החיים ביחד 12 שנים ולנו ילדה משותפת ללא נישואין. בת זוגתי היא אלמנה עם ילדים מבעלה ז"ל ולכן איננו יכולים להנשא כי היא תאבד את קצבת השאירים שלה על פי חוק.
אנו מאוד רוצים להנשא ולהיות משפחה שלמה ושהילדה המשותפת שלנו תהיה רשומה גם בתעודת הזהות שלי. קשה לנו לקבל החלטה כי לאבד סכום כסף נכבד זה לא קל בימים קשים אלו. האם ישנה דרך אחרת להנשא על פי דין ולא לאבד את הקצבה?
נשמח לקבל פרטים על זכויותינו כזוג.
מוטי
שאלה:בידי פסק דין מזונות של בית הדין הרבני משנת 1993 שניתן כנגד בעלי לשעבר. פסק הדין הוא לטובת ילדינו המשותפים. עד שנת 1998 שילם הביטוח הלאומי את המזונות. מאז בשל כך שקיבלתי גימל האחרת פסק התשלום.

שני ילדי אחד בגיר מזה כשנה והשניה תהיה בעוד חודשיים. האם ניתן להפרע מבעלי את סכום המזונות מאז 1998 ועד בגירות ילדי? האם אני הוא הם יכולים לפנות ללשכת ההוצל"פ להגשת הפסק דין?

מהי הפרוצדורה הנכונה בעניין זה?

שאלה:אני נשוי13 שנים ויש לי 2 ילדים בגיל 12 ו6 ואשתי רוב הזמןן בדיכאון והיא רוב הזמן במיטה ויוצה שאני צריך להיות גם אבא וגם אמא. שאלתי היא אם אני רוצה להתגרש ממנה אםאני יכול לקחת את הילדים למשמורת אצלי קבועה. וכן מה יקרה עם הדירה שנרכשה אחרי נישואינו. למי אני צריך לפנות . תודה רבה
שאלה:אני בת 25 גרושה מזה 3 שנים ויש לנו ילד אחד משותף. הילד כל הזמן היה איתי ולו יש הסדרי ראיה. עכשיו אחרי שלוש שנים הוא דורש חזקה בלעדית בטענה כי דרך חיי אינה בריאה לילד ואף מסכנת אותו. אני גרה בשוטפות עם אם חד הורית אשר לה יש קשר עם אדם נשוי. הגרוש שלי טוען שגם לי יש קשר עם אותו האיש ולכן זו מערכת לא בריאה נפשית לבני שאני "חולקת" גבר אם השוטפה שלי, הוא גם טוען שאני מכה ומענישה בחומרה את ילדי (מה שברור שלא נכון ואני יכולה להביא לטובתי עדי אופי רבים) האם טענה כזאת יכולה בכלל להתקבל בבית משפט לעניני משפחה? האם הוא יכול לומר לי איפו ואיך לחיות?, ומה אני יכולה לעשות כאשר העו"ס שלנו נוטה לטובתו?
שאלה:מהו החוק בישראל לגבי גיל המינימום לקיום יחסי מין?
שאלה:יש לי שאלה לגבי רישום שם אב בת.ז. של הילד כשהאב נשוי לא לאמא של הילד.
אם אתם לא יכולים לעזור, תוכלו להפנות אותי למי שכן?
שאלה:רציתי לברר האם כל תהליך גירושים צריך להיות ע"י עו"ד?
האם במקרה של הסכמה משני הצדדים לגירושים, ניתן לעשות זאת ללא מעורבות עו"ד?
שאלה:אני בת 28, נשואה מזה 5.5 שנים, יש לנו שני ילדים משותפים.
בעלי עובד בעסק עצמאי של אבא שלו, ומעולם לא הצהיר על משכורת, אביו היה מפקיד מדי חודש לחשבון בנק שעל שמי 3,000 ש"ח (רק בחודשים האחרונים). להערכתי העסק לא רשום על שם בעלי. הבית שאנו גרים בו, רשום על שם אחיו, ובית הוריו רשום על שם בעלי. בנוסף, יש לבעלי רכב שרשום על שמו.

אני עובדת ומשתכרת 4,500 ש"ח נטו לחודש.

אנחנו מבקשים לפתוח בהליכי גירושין, אך לפני, רציתי לבדוק מה הם זכויותי במצב זה.

האם יש סכום מינימום למזונות ילדים? האם מחצית מבית הוריו הם רכושי, ועל כן, יהיה עליו לשלם לי מחצית מערכו? איך אפשר את גובה ההכנסה שלו, במידה ולא מוציאים עבורו תלוש שכר, והוא עובד אצל אביו, וסכום ההכנסה שלו משתנה, ובדרך כלל שחור ומזומן? האם יהיה עליו לדאוג למגורי לאחר הגירושין? ועל פי איזה קריטריון? האם מחצית מערכו של הרכב עומד לזכותי?

אני רציתי לעזוב את הבית עם הילדים, אך חברה המליצה לא לעשות זאת, האם אני עושה נכון? האם אפשר לגרום לכך (משפטית) שבעלי יעזוב ולא אני שאצטרך לעזוב ולעקור את ילדי מביתם?

שאלה:בעלי ואני נשואים כדת משה שנה פלוס, האדון עזב את הבית ללא התראה מוקדמת לפני כחודשיים, הוא אמר שאני דיירת ושהוא ממתין שאעזוב את הדירה כי הוא חייב לגור שם,אינני עובדת מזה 3 שנים וכך הוא הכיר אותי, לפני מספר ימים הוא החליט שהוא רוצה לחזור לדירה להציק לי כדבריו לעד שאעזוב. הוא נתן שיקים מראש לשנה לבעל הדירה ומאיים שהוא ייגש אליו לבד ויפוצץ חוזה ובנוסף יפרסם מודעה שהוא מחפש דיירים חדשים במקומנו. גם אני חתומה על וזה השכירות ועל שטר הבטחון חתומים אנשים משני הצדדים, פתחתי תיק תביעה למזונות בבית דין לעניני משפחה, הבעל לא משאיר כסף מזומן מזה חודשיים ועד לפני כחודש עוד היה קונה מידי פעם מצרכים מועטים. השאלות שלי הן לגבי הזכויות שלי. ובעיקר האם בעלת הדירה יכולה לזרוק אותי מהדירה על תקן הפרת חוזה? מה הסיכוי שבית המשפט ייחייב אותו לשלם מזונות ואת הוצאות שכ"ד לאישה שאיננה עובדת ללא ילדים? אין לי מקום אחר לגור בו ואני מחפשת עבודה אך לשוא. אני בדכאון מהמצב ואשמל לדעת את זכויותי. תודה לך מאוד ממני אורית
שאלה:שלום רב,

הורי היו נשואים במשך 20 שנה ואמי עזבה את הבית למשך כמעט שנתיים, ולפני כשבע שנים חזרה לחיות איתנו, מתוך החלטה של הורי לשקם את היחסים ביניהם, אך אבי התנה את חזרתה לבית בחתימה על הסכם ממון, לפיו אם גם הנסיון הזה לא יעלה יפה, אמי תאלץ לעזוב את הבית תוך 45 ימים וללא כל זכות לדרוש רכוש כלשהו מהבית אלא רק את בגדיה, ואבי יצטרך לשלם לה כ- 350$ בחודש למשך שנתיים, (אישית אני לא חושבת שזהו הסכם הוגן, אבל אני לא הייתי מעורבת בעריכת ההסכם). בחודש הבא מתחיל הדיון שלהם בבית הדין הרבני בנושא הגירושין, ואמא שלי מאוד פוחדת שלא תקבל סיוע לרכישת דירה בבוא העת, רציתי לדעת אם יש לה זכויות כלשהם (אין לה אפשרות רבה לקבל כסף מאבא שלי היות והוא מוגדר כנכה ומקבל קצבת נכות מביטוח לאומי, והנכס היחידי שיש לו זה הבית שבו אנחנו גרים), כרגע היא עזבה את הבית וגרה בשכר דירה לבד (כבר חצי שנה). האם היא זכאית לעזרה כלשהי (אין לה שום נכס, אפילו לא מכונית)?

שאלה:שלום
יש לי שאלה
אני גרושה 6 שנים ויש לי שתי בנות בנות 8 ו10
אני מקבלת עליהן מזונות בסך:1400 ש"ח
אבא שלהן מרוויח קרוב ל-6500ש"ח
אני לא עובדת ואני חיה בשכירות .
האם אני יכולה לפתוח תיק בבית משפט לעיניי משפחה אם יש לי תיק ברבנות?
האם אני יכולה לעבור ולפתוח הליכים חדשים?
ההותאות אצלי גדלות עם הגיל ואני רוצה להעלות לו את המזונות, כמה אני אמורה לקבל מזונות?
הוא קנה לאחרונה דירה והוא לא מסכן אןה פשוט לא מעוניין להשתתף חצי חצי בהוצאות של הבות
אני אודה לך אם תעני לי בהקדם.
שאלה:לפני שנתיים התגרשתי מבעלי. לא היה לנו ילדים.
בהסכם גירושין הוא לא הסכים שהקבל חצי משווי הדירה ונכתב בהסכם שקיבלתי רק
שליש מערך הדירה בכסף למרות שלא בדקנו ערך דירה לפי שווי של שמאי מקרקעין
אלא שווי שלפיו הסכמנו.
כמו כן בסמוך לגירושין רכשתי דירה לא מוכנה מקבלן. באותו זמן היה קפיצה רצינית
בעלית המדד וגם הייתי סטודנטית ובעלי הסכים לתת לי הלוואה בנוסף לסכום שסוכם בינינו.
הלוואה זו נרשמה בהסכם הגירושין כהלוואה שהיא חלק מהוצאות הגירושין שלי ולא פורטו שם
הסכומים וכיצד אצטרך להחזיר לו. הסכם הגירושין קיבל תוקף של פסק דין ברבנות.
פרטי הסכום וההחזרים נעשו בכתב בנספח להסכם אך ברבנות לא ראו את הנספח.
הסכמתי להסכם כזה כי רציתי לסיים את הקשר ולקבל את הגט ממנו בלי למשוך את זה.
סכום ההולואה הוא למעשה משלים לחצי משווי הדירה הערך כמה עשרות אלפי שקלים.
נכתב בהסכם ההלוואה שהחזיר לו תוך 4 שנים את ההלוואה ורק בתנאי שהעבוד והרוויח
משכורת בגובה מסויים. כמו כן נכתב שעליי לשעבד את הדירה שלי ובתנאי שאמכור אותה
אחזיר לו את הסכום של ההלוואה.
השאלות שלי הן:
1. האם עליי להחזיר לו את ההלוואה למרות שהנספח לא קיבל תוקף של פסק דין?
2. האם מתוך ההסכם ניתן להוכיח שהוא מוותר על החזר ההלוואה?
3.מצד אחד לא אכפת לי להחזיר לו את ההלוואה אבל מצד שני אני מרגישה
שהוא סתם רוצה להרגיש שאני חייבת לו משהוא . יש משהוא שאני לא יודעת אולי?
שאלה:לכבוד
עו"ד שירה
בוקר טוב.

אבקש להעזר בך בשאלה שלא קשורה לזוגיות.
העברתי לעו"ד שלי שטר חוב להוצאה לפעול . סיכמנו על 20 אחוז שכר טירחה מהסכום שנקבל.
הנתבעים הגישו עירעור והתנהל משפט. עורך דינו אמר לי שכעת זה משפט והוא רוצה סך של
6000 שח. כיום המצב הוא שהמשפט הסתיים והשופט פסק לזכותי 21000 שקל פלוס 3000 שח
פלוס מע"מ. סה"כ 25000 שקל.
כיום העו"ד שלי מבקש את 6000 שח פלוס 20 אחוז פלוס מע"מ.מתוך ה25000 שח.
נראה לי מוגזם שחצי הכסף הולך לעו"ד אני מרגישה שאני משלמת פעמים.
אשמח אם תוכלי לתת לי יעוץ העיניין האם זה מקובל כך ואם לא מה עלי לעשות.
תודה מראש וסליחה מראש. פשוט לא יודעת למי לפנות.
ממתינה לתשובה דליה.

שאלה:הנני גרושה +2 ילדים כשבזמן האחרון הגרוש עושה בעיות עם העברה של המזונות
מה עלי לעשות ? משכורתי כ -5600 נטו והמזונות כ-3800 ,שמעתי שהוא מלא חובות
כ -1,000,000 ש"ח

תשובתך בהקדם

שאלה:שלום שירה:
חברה טובה שלי התגרשה לפני כשלוש שנים.
בהסכם הגירושין התחייב בעלה (לשעבר) לקחת את הילדים פעמיים בשבוע ובכל שבת שניה.
הוא החליט באופן חד צדדי להגיע רק יום אחד בשבוע ובשבתות הביקורים שלו לא סדירים.
האם ניתן לפנות לבית המשפט ולבקש פיצוי כספי בגין אי עמידתו בחוזה והפלת כל נטל גידול הילדים על האמא?
לתשובתך אודה
שאלה:אני אם חד הורית מעולם לא התחתנתי יש לי ילד בגיל שלוש לפני שנתיים נקבע פסק דין להסדרי ראיה האב באמצע השבוע לא מגיע ובסוף שבוע שבת שניה מגיע לסירוגין לפעמים גם פעם בחודשיים שלושה עירבתי פקידת סעד וטענתה היתה שצריך לפנות לבית משפט כדי שהיא תכנס לתמונה כי יש פסק דין להסדרי ראיה האם אני יכולה לטבוע את האב לביזיון בית משפט האם אני יכולה לפנות לבית משפט ללא עורך דין שיערב פקידת סעד אבקש את עזרתך בדחיפות
שאלה:אני נשוי+1

האם כתוצאה ממערכת גירושים אני עלול לאבד את ביתי ולהיזרק לרחוב על אף שאני משלם מזונות.
מה הסיכוי לקבל מחצית מרכושי.

שאלה:הנני נשוי כ 5 שנים ויש לי 2 בנות בגלאי 2, 4
מצב הנישואים עלה על שירטון, כרגע אנו מדברים על גירושים
האמא עם רקע משפחתי של מחלות נפש (אמא ואח של אישתי סובלים
מסכזופרניה) ובזמן האחרון אישתי חושבת שמדברים עליה, כמו כן
עם שום חברה שיצרה קשר אינה מסתדרת

שאלתי
1, האם אוכל לקבל את הילדים לחזקתי
2, מה עלי לעשות

שאלה:עו"ד שירה שלום
אני לאחר תאונת דרכים קשה מאוד. נשארתי נכה ב40% האם בת זוגתי לחיים שאנו לא נשואים
ואין לנו הסכם ממון יכולה לתבוע אותי לקבל חצי מסכום התביעה . אנו לא חיים ביחד מאז התאונה.בת זוגתי לחיים לא ביקרה ולא טיפלה בי בזמן החלמתי.

בתודה מראש אבי

שאלה:שלום
אני נשואה ואם לילדה בת שנה וחצי ,עקב בעיות שהתגלעו עם בעלי ,הגשתי תביעת מזונות לבית הדין לעיניני משפחה . שאלתי היא האם יש חשיבות לכך שעזבתי את הבית וחזרתי להתגורר בבית הורי. מה ההשפעה על גובה דמי המזונות וכן , אם בעלי משתכר כ- 13.000 ש"ח בחודש מה גובה דמי המזונות שאני עשויה לקבל בהתחשב שהגן הפרטי של הילדה עלותו 1700 ש"ח ושכר הדירה יעמוד על 450 דולר בחודש
תודה לתשובתכם המהירה לצורך הגעה להסכם גרושין
שאלה:התחתנתי לפני כחודשיים, האם מתוקף החוק עלי לשנות את שם משפחתי בתעודת הזהות? או שאוכל רק לשנות את הסטטוס מרווקה לנשואה ולהישאר עם שם נעוריי?
שאלה:שלום.
בהחלטה משותפת הגענו אני ואשתי ( לשעבר ) לידי הסכם גירושין שאושר בהסכמת שנינו בבית הדין הרבני. ( לפני כן התקיים דיון אחד ויחיד בבימ"ש לענייני משפחה ). בהסכם הסדרנו ענייני רכוש, מזונות לילדים, וסדר מפגשים שלי עם הילדים. לא כתבנו בהסכם מה יקרא אם בעתיד נצטרך להגיע לבית משפט בשנית. לפני כשבועיים, כמעט שנה אחרי שההסכם שלנו אושר, אשתי הגישה תביעה לבית משפט אזרחי לענייני משפחה ותובעת גם שינויים לגבי מזונות לילדים, סדר מפגשים אתם ותביעה רכושית חדשה ( טוענת שרימיתי אותה ). אמרתי לה שאני מסרב שנדון בעניין בבית משפט למשפחה כי הסדרנו את העניין ברבני. האם ניתן לחייב אותי לדון שם?
שאלה:אני בן 29 ונשוי מזה שנתיים וחצי ויש לי ילד בן 10 חודשים (אשר נולד בשבוע ה34 להריונה של אשתי ). לאחרונה גיליתי כי אשתי בגדה בי עם גבר אחר . לטענת אשתי הרומן החל בחודש השישי להריונה . אני ואשתי יוצאים מזה כ8 שנים וידוע לי כי במהלך הקשרים הקודמים שלה היא בגדה לא פעם ולא פעמיים . קיימים בי ספקות רבים לגבי היותי אבי התינוק , עוד אציין כי לאחר שגילתי את נושא הבגידה המשיכה אשתי לבגוד. רציתי לדעת מה האפשרות לביצוע בדיקת רקמות ? וכמו כן אם אכן התינוק הוא בני מה הסיכוי שאהיה האב המשמורן לאור אי יציבותה של אשתי במערכות יחסים ?
שאלה:אנחנו נשואים 10 שנים + שני ילדים אחרי מריבות קשות וקוליות בבית ביני לבינו החלטתי להתגרש (דרך אגב בעלי בגד בי לפני כחצי שנה) להתגרש הוא לא רוצה ואני מיואשת הוא רק שומע שאני רוצה להתגרש והוא מאיים בכל מיני דרכים מצבי הכלכלי לא טוב ולא מאפשר ייעוץ אצל עו"ד שמומחים בנושא, וכמו שידוע לי ברבנות מבקשים שלום בית. אני מבקשת ואודה לעזרתכם אם יש דרכים אחרות ואם תוכלו להדריך אותו בדרך אחרת.
שאלה:אני נמצאת בהליכי גירושים שאלתי היא האם בבית המשפט לעינייני משפחה מסתכלים גם על תוכניות חסכון ורכוש שנצבר במשך השנים כגון רכב חדש לצורך קביעת המזונות עבור הילדים
אני שואלת זאת כיוון שהפרוד שלי עובד כספר ומרוויח הרבה יותר ממה שהוא מצהיר כ-5,000 ש"ח וקצת קשה להוכיח זאת , עשיתי טעות ולא הצגתי בפני השופטת בדיונים הקודמים שיש לנו תוכניות חסכון משותפות כ – 80,000 ש"ח ועוד רכב ששווה כ 70,000 ש"ח 0אין לנו חובות) ויש לנו בית עם משכנתא אני עובדת מרוויחה 3800 ש"ח נטו .
השופטת "הנהדרת" פסקה רק 2600 ש"ח מזונות זמניים מבלי לכלול את תשלומי המשכנתא ואמרה לי שהסיכוי שלי לקבל ממנה עוד 200 ש"ח בשלב ההוכחות הוא אפסי
האם הצגת הנתונים שהעליתי לעיל יכולים לעזור לי לפסיקה שונה ?

שאלה:שלום רב,

עם גירושיי הסכמתי על חוזה מאוד חד צדדי שאושר בבית דין למשפחה .
בהסכם אני מוותר על כל הרכוש ומשלם סכום של 7000 ש"ח עבור שני ילדים(משכורתי ממוצעת)
היום אני מבין שטעיתי מאוד, מהן האפשרויות העומדות בפני?

רוני

שאלה:שלום לך שירה
שאלתי היא בנוגע לסמכויות
אישתי הגישה בבית דין רבני תביעה לגט.
ובו בקשה לקבל גט וכן משמורת על הילדים.
לפי הבנתי נוצה כאן "כריכה" ורק בית דין רבני יוכל לטפל בנושא משמורת
לאחר מכן פתחה תיק בבית משפט לעינייני משפחה שבו תבעה מזונות וכן משמורת.
השופטת התעלמה מבקשתה המקורית בבית דין רבני
ולא התייחסה לעניין הכריכה
שאלתי מה קובע החוק
ומה עליי לעשות כדי להעביר את עניין המשמורת לבית דין רבני?

בתודה מראש אריק

שאלה:מה קורה במצב בו ישנה דירת מגורים בבעלות משותפת (חצי וחצי) של שני בני הזוג ובעודם נשואים, העסק של הבעל נקלע לחובות.
האם הבנק, או נושים אחרים, יוכלו לעקל את דירת המגורים? האם יוכלו לפגוע בה באיזשהי צורה כל עוד חציה שייך לאישה?
תודה
שאלה: אני רוצה לעדכן את שאלתי הראשונה: מה קורה במצב בו הדירה הינה בבעלות משותפת (חצי חצי) של שני בני הזוג. חצי מן הדירה משועבד לבנק. במהלך נישואיהם (הם עדייין נשואים) עסקו של הבעל לא צלח ועל כן הבעל חב חובות רבים. האם הבנק יוכל לממש את חלקו בדירה, על אף שלאשה גם בעלות בדירה? [בהנחה שהשיעבוד קשור לחובות העסק].
שאלה:באם השופטת מגלה עוינות חוסר אוביקטיביות וחוסר רגישות האם ניתן להחליף אותה? וזו לא סתם רק הרגשה מדובר גם על עובדות פשוט מטפלת בענייני שופטתצ שאם אזכיר את שמה כאן גם את תסכימי איתי לגבי טיבה. מה הם האפשרויות???
שאלה:אני בת 28, נשואה כשנתיים עם ילד בן שנה ושוקלת גירושין. כיוון שאנו זוג דתי התהליך כנראה יעשה ברבנות. אין לנו דירה או אוטו, אך יש סכום של כמה אלפי שקלים בחשבון משותף, ורהיטים שנרכשו מכסף משותף וכן מוצרי חשמל גדולים שנרכשו מכספי לפני נישואין. שמעתי שבגרושין ברנות אישה לא מקבלת כלום וכל הרכוש עובר לבעל. האם זה נכון? כמו כן מאוד מתריד אותי עניין חזקה על הילד. בעלי טוען שלא תהיה לו שום בעיה לקבל חזקה על הילד כי לדעתו אני "כמעט חילוניה" ורבנות לא ישאיר אצלי את הילד. האם הצדק עמו? מה נתן לעשות ע"מ להשאיר אצלי את הילד. תודה רבה מראש.
שאלה:שלום
אני נשוי ואשתי משנת 1974 בשנים האחרונות אנחנו ממש לא מסתדרים ולא מקיימים סקס כבר מעל שנה. הצעתי לאשתי שנפרד בצורה יפה כי יש לנו 3 ילדים שכולם מעל 18 ושניים כבר לא חיים במחיצתנו חשבתי על בוררות אבל אשתי בשום אופן לא מוכנה להפרד אלה במידה ואני אמשיך לאחר פרידתנו לתת לה את אותה רמת חיים שהיא חייה והיא רוצה כל חודש כ4500 ש"ח ואז היא מוכנה לתת לי גט. אני רוצה לציין שיש לנו בית משותף ויש לנו רכוש משותף וכי אני עובד ויש לי גם גמלה של 6000 ש"ח מצבנו הכלכלי טוב אני הצעתי לאשתי חלוקת הרכוש המשותף ואף הצעתי לתמוך בה אם היא תצטרך כי גם לה יש גמלה של 2000 ש"ח אבל היא לא עובדת תמיכתי תהיה למשכורת מינימום. שאלתי האם אשתי צודקת בטביעותיה או אני צודק ומה אפשר לעשות כדי לפרק את השותפות ומה המשמעיות הכלכליות שתווצרנה . לדעתי אשתי ממש רוצה סכום שהוא מוגזם לתשובתך המקצועית אודה.

תודה שלומי

שאלה:ההורים שלי גרושים ואני סובלת אני בת 12 תעזרי לי בבקשה (לאמא שלי יש חבר)
שאלה:אני אישה נשואה +3 ילדים12 6 ותינוק בן 5 חודשים אנו נשואים 13 שנים לאורך כל השנים היו בבית יחסים עם עליות ומורדות אך בשנה האחרונה המצב בבית ממש בלתי נסבל רוב הזמן אנחנו שותקים ולא מדברים אחד עם השני בגלל שעכשיו יש לי גם תינוק בבית אז אני נמצאת רוב הזמן בבית עם הילדים והוא אחרי שעות העבודה שלו ממשיך להסתובב לחברים ומגיע בשעות מאוחרות אני עובדת כמטפלת ל-5 ילדים ומוגדרת כעובדת עצמאית הכנסתי היא כ-4600 ש"ח ברוטו הגשתי נגד בעלי תביעת מזונות עבור הילדים ובעבורי ועדיין לא פתחתי בהליכי גרושין האם זה שעדיין אנו חיים ביחד באותו הבית יש לי זכות להגיש תביעת מזונות
שאלה:שלום!
הינה המצב בו אני נמצאת.כאשר התגרשתי מבעלי,הייתי כבר בחודש השלישי בהריון – האבא הביולוגי של הילד שלי הוא החבר הנוכחי שלי,שאיתו אני עומדת להתחתן בקרוב.עכשיו כשהילד נולד,במשרד הפנים לא רוצים לרשום את הילד שלי על שם אביו הביולוגי ואמרו שבארץ ישנו חוק שמחייב הפרש של שנה בין הגירושין לבין תחילת ההריון.במשרד הפנים נאמר לי להגיש בקשה כלשהי להשפט בבית משפט.כאשר הגענו לבית משפט,לא קיבלנו שום הסבר ממשי פרט לכך שאנו צריכים להופיע בבית משפט ואם השופט יחליט שאין אפשרות לרשום את הילד שלי על שם האב הביולוגי שלו, נצטרך לבצע בדיקה גנטית ואז לחזור לבית משפט עם התוצאה.
האם ישנה דרך לקצר את התהליך והאם זה משנה שאני לא נחשבת ליהודיה(האבא שלי יהודי)

שאלה:אני נמצא בתהליך גיבוש של הסכם פרידה עם בת זוגתי (לא היינו נשואים רשמית). בת זוגתי עובדת 4 ימים (2 ימים ואחרי זה 2 לילות) ו-4 ימים בבית. האם אני יכול לבקש שהבן שלנו יהיה אצלי 4 ימים או לפחות 2 לילות כאשר אמו נמצאת בעבודה ( יש לבני גם מטפלת שכל השעות איתו) ?
שאלה:האם הסכם ממון או הסכם על ויתור מראש של זכויות בגין ידועה בציבור חייבים אישור של בית משפט לענייני משפחה או נוטריוני
שאלה:לאחרונה לאחר שנים שבהם לא ההיתי מאושרת בחיי הנישואין ולאחר ויכוח ביקשתי מבעלי
להתגרש בהסכם, בהתחלה הוא הסכים אך כרגע הוא הודיע לי שהוא ינהל נגדי מלחמה, יש לנו 2 בנות (7 ו-11 שנים) , הוא קורא לי בשמות גנאי נוראיים ומאשים אותי כי בגדתי בו וכי יש בידיו "תמונות" הוא טוען כי ידאג "להוציא ממני את הבנות " ע"י הרבנות , לפני כשבועיים נסעתי ליומיים והבנות היו אצל המשפחה כעת הוא טוען כי "שיחקתי לידיו" וכי הוא ידאג להוציא אותי מהבית ללא דבר . הבית רשום על שנינו כך גם הרכב .שאלתי עד כמה ממש יש באיומיו , והאם
קיימת אפשרות שבמשפט ברבנות ( שם הוא טוען כי יתבע אותי ) אני עלולה להפסיד את ילדי
רונית
שאלה:אישי ואני הגענו לקצה הדרך ואנו מנסים לכתוב הסכם גרושין בכוחות עצמנו בלבד. אישי היה רוצה להוציא מההסכם את כספי בטוח המנהלים שלו (סכום מכובד למדי) וגם את כספי הפנסיה שלי (אני מורה מזה 16 שנה) וסכומים אלה להשאיר לכל אחד את שלו ובכל היתר להתחלק שווה בשווה. האם יש לי איזו שהיא זכות בסכומים שהצטברו אצלו בבטוח?
ב. לאחרונה הפקדתי בחשבון המשותף סכום של מכירת דירה שהיתה הירושה היחידה שלי. (לאישי מחכה ירושה גדולה בעתיד). האם יש לו זכות על מחצית מהכסף הזה?
תודה
ניצה
שאלה:שלום רב,
בעלי ואני עמדנו לחתום על הסכם גירושין משותף, כשברגע החתימה, נמלח בדעתו. באותה תקופה עזב את הבית ושכר לו דירה משלו. ניסינו להסכים על סכום המזונות (יש לנו שלוש בנות בגילאים 2,4,9) והסדרי הראיה אך לשוא. אחת מדרישותיו הינה לבוא לראות את הבנות בדירתי בלבד בימים ובשעות שנחליט. בינתיים חזר לדירה המשותפת, כשהוא מכריז חד משמעית שאינו רוצה להתגרש ולעולם לא יתן לי גט.
בתקופה שחיי מחוץ לבית, הפרדנו את חשבון הבנק המשותף וכרגע כל ההוצאות יורדות מחשבון הבנק שלי. מאז שחזר הביתה הוא מסרב להשתתף בהוצאות השוטפות של הדירה, כולל הוצאות של הבנות. בכל פעם שביקשתי ממנו כסף, השתתק ומאן לדבר עמי. ברצוני לציין שבעלי מרוויח כ-15 אלף ש"ח ברוטו ואני משתכרת כמחצית ממנו.
פניתי לעו"ד והגשתי נגדו תביעה בגין אחזקת ילדים ומזונות, אך עלי לחכות חודש ימים לפני כל הכרעה שהיא, מאחר והוא זכאי ל-30 יום על מנת שיוכל להגיש כתב הגנה.
שאלתי היא, האם אוכל לתבוע ממנו כסף בעבור ההוצאות השוטפות של הדירה לתקופה הנוכחית בה הוא חיי בבית ומה דינו של גבר המסרב לתת גט (נישאנו בנשואים אזרחיים בקפריסין).
בתודה.
שאלה:אני עומדת להתגרש מבעלי.
האם יש באפשרותי להגיש תביעה בבית דין לעניני משפחה בעצמי,
ללא עזרת עורך דין?
שאלה:שמי מנשה אני נשוי למישהי מחבר העמים נישואים ע"י עורך דין היא גויה יש לנו ילדה משותפת בת שנתיים – היא עזבה אותי לפני חודשיים לקחה את הילדה ועברה לגור עם החבר שלה -רק מדי פעם אני רואה את הילדה לא הרבה -לא מזמן היא נכנסה ממנו להריון בעוד שאני נשוי לה – ולא מזמן שהיא והחבר שלה רבו -הוא סיפר לי שהיא מרביצה לילדה ושוכבת איתו לידה פשוט מתעללת אני לא יודע מה לעשות אני פשוט אובד עצות האם יש סיכוי טוב שהילדה תהיה איתי – מכיון שהיא הוליכה אותי שולל והיתחתנה איתי בגלל המסמכים וכרגע היא עושה את אותו הדבר לחבר שלה בכבוד רב מנשה
שאלה:אני אם חד הורית לילדה בת 9 בקרוב.
אבי בתי משלם 1100 ש"ח דמי מזונות מזה שנתיים בערך.
שאלותי :
האם יש קשר בין גובה דמי המזונות, לבין גובה משכורתי.
מהו הסכום שהוא אמור שלשלם.
(עלי לציין שאת דמי גובה המזונות, הוא החליט).
שאלה:אני נשוי בנשואי קפריסין לאשתי הוצאה בזמנו תעודת זהות זמנית שצבעה חום/כתום איננו חיים במשותף מזה כ-שנה וחצי ואף יותר אשרת השהיה שלה (הויזה)הסתימהביוני 03 .שאלתיבבקשה היא זו א- האם יש אפשרות להתגרש ללא הסכמתה.ב- האם ניתן לגרשה מהארץ ולבצע את הגרושין " בהתכתבות ".ג-האם יש אפשרות לקחת משכנתה זכאים לרכישת /דירה(אף פעם לא ממשתי את זכותי גם לא מנשואי הריאשונים אפרופו יש לי -2- ילדים)ד-פרודתי הביעה את הסכמתה להתגרש ובתנאי שאני אצהיר במשרד הפנים שאנו חיים יחד כדי להאריך את ת'-הזהות/ויזה שלה ורק לאחר מכן תואיל בטובה להיכנס להליך של גרושין למותר לציין כי איני בוטח בה ועוד, פרודתי אזרחית רומניה.ה- האם ישנה אפשרות אחרת ללא הוצאות כספיות שחונקות
שאלה:גרושתי נשאה בשנית ,ועברה רחוק , לבאר-שבע.
לא השאירה כתובת או מס' טלפון בכדי שאוכל לדבר ואו לראות את 4 הילדים המשותפים !
וכבר עברו להם ששה-עשר חודשים בהם אפילו לא דיברתי עם 4 הילדים שלי.
שאלה:שלום למשיב.
אישתי ואני החלטנו שעלינו להתגרש , למען האמת אישתי כפתה עלי את הגרושים ואימללה אותי נפשית , למען האמת אני עדיין לא שלם עם הגרושים אך זה נכפה עלי.
כיום איניני עובד , וחשבוננו המשותף במינוס גבוה , אישתי העבירה את משכרותה לחשבון אחר ללא ידעתי ומרצונה החופשי ,סיכמתי עם אישתי שכדי לסיים את זה בצורה יפה וחברית בכדי למזער את הנזק לילדים , אנו עם שני ילדים קטנים בני 3 ו 5 , ואנו גרים בבית משותף.
שאלותיי רבות ואני נורא מבולבל :,
1. האם לפתוח תיק בבית דין רבני או בבית דין משפחה ומה ההבדל ?
2. האם הסכם שיחתם ביני לבין אישתי מחייב אותה ואסור לה לחזור בה ? ומה צריכים לעשות על מנת שהסכם זה יכנס לתוקף משפטי ?
3. האם במהלך תהליך הגרושים אני רשאי לצאת ולבלות עם חברות ? האם זה תקין ולא תהיה עילה לתביעה ?
4. האם אני צריך לשלם לה משהו בתקופה שלא אהיה בבית עד לגרושים ?
5. האם היא יכולה לרקום לי הסכם שטני וחשאי ללא ידעתי , כלומר למצוץ ממני כמה שיותר ?
ואם לא אוכל לעמוד בהסכם זה מה אעשה ?
6.אם במידה ונחליט למכור את הבית וברווחים להתחלק האם בכסף שאקבל אישתי לא תוכל לגעת לטובת תביעות עתידיות , והאם אני יכול להעביר את הכסף לחשבון לא שלי בכדי שלא היא ולא המדינה יוכלו לנגוע בו ?
7. מה טיבו של הסכם שנחתם בהבנה ? והאם הוא שווה משהו ?
8. אני מאוד רוצה לסיים זאת יפה בכדי למנוע את הנזק לילדיי , אך אם היא מעדיפה בצורה מלוכלכת מה שנקרא , האם אוכל לטעון בבית דין שאני לא רוצה להתגרש בצורה זו ומעדיף לסיים זאת יפה ?
9. אישתי לא קיימה איתי יחסים במשך חצי שנה והיא מרדה בי , האם זה CASE ?
10 .האם אוכל בתור גרוש לקנות דירה בתנאים שהיו לםני שהתגרשתי ?
11. מה חסרונות של הסכם האומר שהבית ישאר בבעלותה בתנאי שאני לא ישלם לה מזונות, למעט השתתפות נמוכה משמעותית בצרכי הילדים ? והאם הוא היגיוני ?
12. מי נותן את המילה האחרונה , וכמה זמן לוקח להתגרש אם מחליטים לסיים זאת יפה ?
13. מה עושה אחד שאין לו כסף לעו"ד ? ואים מי שייצג אותו ?
תסלחו לי אבל יש לי עוד הרבה שאלות , ואני לא בטוח שעל אלה שכבר שאלתי תענו , אך אני נורא מתוסכל ופוחד שמה אאבד את כל חיי תחת הסכם שטני שלא אוכל לעמוד בו , כי דבר זה הכפה עלי ועברתי התעללות נפשית עם אישתי , ואני אוהב מאוד את ילדיי , ומכן לעשתו תהכל למען זה שהם כמה שפחות יסבלו .
אשמח מאוד האם תואילו לענות על מרבית השאלות בצורה מפורטת, ואני שוב מתנצל על מסת השאלות , מיותר לציין שאשמח באם תתקשרו אלי 053941355

תודה רן

שאלה:שלום רב.
אבי במצב קריטי בחיו (כנראה שזה הסוף) יש לנו עסק משפחתי של מסעדה בחדרה אך היא רשומה על אמא של אבא והיא מתכוונת לקחת לנו אות אנחנו (המשפחה שלי) מנהלים אותו מאז שהוקם אבי לא הכין צוואה , זאת הפרנסה שלנו סבתא כבר הספיקה להחליף מנעולים למרות שאבי עדין לא מת
יש הרגשה של תחמון ולקיחת כסף לא בצדק כי זאת הפרנסה שלנו העסק מצליח אך לא יותר מידי הוא מפרנס בכבוד, השאלה שלי האם המשפחה שלי יכולה לעשות משהו לפני שנהיה מאוחר מידי ואז נזרק לרחוב בבקשה תעזרי לי
תודה רבה,
ימית
שאלה:אני נשואה 3 חודשים, בהריון בחודש שני עם תאומים אני ובעלי לא מסתדרים וכל הזמן רבים.
ביקשתי ממנו להתגרש כי המריבות הגיעו לליכלוך ביני לבינו ועם המשפחות. הוא לא מעוניין לתת לי גט כל עוד אני לא עושה הפלה. הוא טוען שכל עוד יש ילדים בדרך הוא יתן לי גט וימרר לי את החיים, בעלי הינו תושב חוזר מארה"ב ומאיים כי יברח אם יצטרך,מה עליי לעשו? מה הזכויות שלי?
שאלה:חודשיים אחרי הנישואין בעלי הגיש תיק לרבנות להתגרש, מאחר וגרנו אצל הוריו המבוגרים ואימו תמיד התערבה לנו עד כדי שטיפות מוח שיעזוב אותי והוא אכן עשה זאת, ברבנות אמרו לו שאין לו עילה מספקת לגירושין וכי עליו למצוא לי מקום מגורים. עברו 5 חודשים והוא לא מתייחס אליי ואף לא פתחתי תיק למדור כדי לא להעכיר את היחסים. בשיחות אצל היועצת ברבנות היא הגיעה להחלטה שהוא צריך לפצות אותי בכתובה, האים היו כבר ששילמו את כתובתם? ומה מגיע לי כאישה שאין לה ילדים? הגשתי תיק לעינייני משפחה למזונות זמניים. מה מגיע לי על – פי חוק מבן אדם שטוען שאין לו כסף ושישלם לי רק מאה ש"ח בחודש ויתחמן את הרבנות. האים משלמים את מזונות האישה? אני כרגע לא עובדת.
שאלה:שלום רב,
מבקשת עזרה, בעלי הגיש נגדי תביעת גירושין,
לי אין משאבים כלכליים משלי ואני זקוקה בדחיפות לעו"ד, לציין שאוכל לשלם רק מכספי פירוק השיתוף.
כל עזרה או עצה תתקבל בברכה,
תודה
שאלה:בעלי איש גרוש עם שני ילדים בני 21,17 מזה כמה חודשים שהילד שלו מגיע אלינו וגזל את בעל ממני ומילדי הקטנים. בגלל שבן מגיע בעלי נוטש אותי ושנים עושים מה שהם רוצים הבן לא נותן לבעל לעזור לי בימי שיש וכך העבוד נמשך עד כניסת שבת
שאלה 1. היא : אם אני חייבת לסבול.
שאלה 2. אם אני חייבת לקבל את הבן שלו אצל בבית למשך סוף השבוע שהוא חמיש שיש ושבת.
שאלה 3. מה עלי לעשות בנדון.
שאלה:יש לי חברה קזותי מעצבנת אותי ואנחנו רבות לפמים
שאלה:אני עושה עבודה גדולה אולי תוכלי לעזור לי בה קצת לשלוח לי חומר כתוב לאימל שלי זה עבודה גדולה ומעמיקה
שאלה:לאחרונה מסתמנת גישה לפיה נשים מצליחות הן בדר"כ גם גרושות , מהסיבה שהגבר מרגיש מאויים בגלל הצלחתן . האם לאור שינויי המציאות שהאישה בעצם ממלאת תפקיד של גבר בהרבה מקרים , האם גם בעידן שכזה יש לחייב את האישה איפוא בתשלום מזונות עבור בן זוגה המאויים ?
שאלה:יש לי שאלה אני והגרוש שלי מנהלים משפטים לגבי מזונות וכל מיני תביעות בעבר קיבלתי עבור שני ילדים 2000 ש"ח ולאחר טעות שלי שהייתי בלחץ בגלל שהגרוש שלי הולך עם אחותי ויתרתי על כל התביעות וכיום אני מצטערת אבל אנו מנהלים משפט עכשיו העו"ד שלנו ואנו ישבנו לסגור לגבי מזונות בנינו. הוא טוען שהוא מעוניין לעזור ליולתת לי את הכסף מהצד ע"י הסכם ליד העו"ד שלנו הוא מציע לי 700 ש"ח בחודש כתוספת להבטחת הכנסה המועטת שאני מקבלת אני אומרת מצד אחד זה טוב בשבילי.אבל מה יהיה והוא לא יעמוד במילים שלו ואיך שאני מכירה אותו אז הוא תחמן רציני יש לי שאלה כמה אני אמורה לקבל מזונוןת עבור שני ילדים ואם חוק הביטוח לאומי מחייב אותי לעבוד ברגע שיש לי מזונות.
שאלה:חבר שלי ביקש שאני יתחתן איתו (אני בת 17) בגלל שהוא בצבא ואם נתחתן אז הוא יוכל להתשתחרר יותר ולצאת יותר פעמים בשבוע. הוא רוצה שנראה בזה כדף כאילו אני רק רשומה נשואה שלא נעשה עםזה שום גבר ולא נספר לאף אחד.
האם העובדה שאני רשומה כנשואה ישפיע על החיים שלי? האם הצבא ידע מזה במידה ואני לא רוצה שידע? במידה ונתגרשת האם זה ישפיע עליי???

זה יכול לשנות משהו בחיים שלי??

הגיבי

כתובת הדואר האלקטרוני לא תפורסם Required fields are marked *