חשוב לדעת כי חלב עיזים שימש בעבר כמקור תזונה משמעותי באזור המזרח התיכון והמדבר, אולם, נראה כי בשל המודרניזציה המתפתחת נשכחה תרומתו המשמעותית כמקור תזונתי חשוב והיותו מאבני היסוד בתזונה הים תיכונית, הידועה כתורמת לבריאות ואריכות ימים.
בחוגים מסויימים מקובל לחשוב שעל מנת להינות מיתרונותיו הבריאותים של חלב עיזים צריך לשתות חלב עיזים ישירות מעטין העז. אולם חשוב לדעת כי ברוב המחקרים שנערכו ברחבי העולם בשנים האחרונות, נעשה שימוש בחלב עיזים מפוסטר, דבר אשר הוכיח כי גם לחלב עיזים מפוסטר יש יתרון בריאותי במניעת מחלות. יתרה מכך קיים סיכון בשימוש בחלב עיזים שאינו מפוסטר, בין השאר האפשרות לחלות בברוצלוזיס, שהיא מחלה זיהומית ממושכת וקשה, הדורשת טיפול אנטיביוטי ארוך ובדיוק לשם כך קיימת הוראה של משרד הבריאות האוסרת למכור בארץ חלב לא מפוסטר.
חלב עיזים מחזק את המערכת החיסונית – מחקר מרתק שנערך באוניברסיטת בארי באיטליה קבע כי חלב עיזים מחזק את המערכת החיסונית. המחקר בדק כיצד מגיבים תאים אנושיים כאשר הם נחשפים לחלב עיזים והסתבר כי למרכיבים בריאותיים הנמצאים בחלב עיזים יש השפעה מיטיבה במיוחד על תפקוד כדוריות הדם הלבנות של תאי דם אנושיים בגוף האדם. לכדוריות אלו תפקיד חשוב במערכת החיסונית וביכולתה לשמור על גוף האדם מפני מחלות. במהלך המחקר נבדק המנגנון המשפיע על תפקוד כדוריות הדם הלבנות בדמם של אנשים בריאים. תהליך הבדיקה התבצע באמצעות הוספת חלב עיזים לתאים אנושיים של כדוריות דם לבנות. המחקר קבע כי הגברת הייצור של רכיבים אלה בתאי הדם הלבנים מעודדת את פעילות המערכת החיסונית כנגד מצבים דלקתיים שונים בגוף האדם ויכולה להיות בעלי השפעה קלינית בקרב קשישים, חולים כרוניים, חולי סרטן ואנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה. המחקר פורסם בכתב העת המדעי הבינלאומי לפרמצבטיקה ה – Current Pharmaceutical Design .
חלב עיזים מרפא אפטות בפה – מחקר ישראלי ייחודי אשר נערך ביוזמת ד"ר אורית הדר מבית החולים לילדים בריטיש קולומביה, בקנדה וד"ר דן מירון, מהמרכז הרפואי העמק בעפולה בחן את ההשערה שבאמצעות חלב עיזים ניתן לקצר את משך הופעת התסמינים ולהקל על הכאב אצל ילדים, אשר לקו במחלה נגיפית בחלל הפה. אוכלוסיית הנבדקים כללה ילדים מגיל שנה ועד שבע שנים, אשר פנו לקבלת טיפול רפואי לאחר שחלו והתלוננו על כאבים בפה וחוסר רצון לאכול. כל ילד קיבל לביתו בקבוק חלב עיזים מפוסטר וקבוצת הביקורת קיבלו חלב בקר, ללא פרטים מזהים. הילד נדרש לשתות או לשטוף את הפה בחלב שבבקבוק 4-6 פעמים במהלך היממה ובתום 24 שעות, להשליך את החלב לפח. החוקרים גילו כי בקרב הילדים אשר טופלו בחלב עיזים ניכר שנוי משמעותי יותר בהרגשה הכללית במהלך היממה של הטיפול והם נזקקו פחות לתרופות להקלת חום או כאבים, בהשוואה לחבריהם בקבוצה שטופלה בחלב בקר. הבדלים אלו נמצאו משמעותיים סטטיסטית. כמו כן נמצא כי ילדים אשר טופלו בחלב עיזים, שתו והסכימו לאכול יותר מאשר חבריהם בקבוצה המקבילה.
חלב עיזים מגן מפני זיהומים ומנטרל חידקים – מחקר שנערך באוניברסיטת אוסקה שביפן, קבע כי חלב עיזים מסייע בהגנה מפני דלקות וזיהומים שמקורם בחיידקי כולירה ורעלני בוטולינום. המחקר בחן את הקשר שבין רכיבים ייחודיים הקיימים בחלב העיזים לבין השפעתם על המערכת החיסונית בגוף האדם. מדובר ברכיבים שומניים ייחודיים, הנקראים גנגליאוזידים, המצויים בסוגי חלב שונים וידועים ביכולתם לנטרל את ההשפעה המזיקה של חיידקים ולהגן מפני דלקות וזיהומים. רכיבים ייחודיים אלו נקשרים לקולטנים של רעלנים, המופרשים מהחיידקים ועל ידי כך מנטרלים את פעילותם המזיקה על מערכות שונות בגוף האדם. החוקרים גילו כי חלב עיזים הראה יעילות של 100% בנטרול חיידק הויבריו כולירה והסיקו כי לחלב עיזים תרומה משמעותית ביותר נגד חיידקים העלולים לגרום לנזק עצבי, לדלקות ולזיהומים גם בהשוואה לחלב אם וחלב פרה. המחקר פורסם בכתב העת המדעי לביוכימיה ומטבוליזם Glycoconjugate Journal.
חלב עיזים עוזר בספיגת סידן – מחקר מדעי שנערך באוניברסיטת מאסי, שבניו זילנד קבע כי צריכה של חלב עיזים מסייעת לספיגת מינרלים, לגדילה ולהתפתחות העצמות. המחקר, שנערך בקרב חולדות מעבדה, בדק את השפעת הצריכה של חלב עיזים, המועשר בחיידקים פרו ביוטיים ופרה ביוטיים, על צפיפות העצם ודלדול העצם לטווח הארוך. לחולדות בקבוצת הביקורת ניתן חלב סויה. אחר החולדות נערך מעקב שכלל, בין היתר, צילומי רנטגן, ובדיקת צפיפות עצם, ניתוח הרכב הגוף וספיגת מינרלים. מסקנת המחקר הראתה, כי צריכה קבועה של חלב עיזים משפרת משמעותית את ספיגת הסידן והזרחן ומשפרת את שמירת ערכיהן בגוף. עוד נמצא, כי בקרב החולדות, שהוזנו בחלב העיזים המועשר, התקבלה צפיפות עצם גבוהה יותר לעומת החולדות בקבוצת הביקורת. גם הרכב המינרלים וצפיפותם בעצמות עמוד השדרה המותני היו גבוהות משמעותית בקרב החולדות שהוזנו בחלב עיזים מעושר ותרמו לחיזוק העצם. מסקנת החוקרים, אשר התבססה על פעילותו של חלב העיזים והרכבו התזונתי הייחודי, כי צריכה קבועה של חלב עיזים עשויה לתרום לספיגת ושימור המינרלים, החיוניים לגדילתה ולהתפתחותה של העצם, ולשימור צפיפות העצם וחוזקה. המחקר פורסם בכתב העת הבינלאומי למדעי המזון והחקלאות ה – Journal of the Science of Food and Agriculture.