המצרכים הדרושים להכנת הבצק:
(תבנית בקוטר 26)
6 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
½ 1 כוס קמח מצה
½ כוס קמח תפוחי אדמה
המצרכים הדרושים להכנת המלית:
1 ק"ג תפוחי עץ סמיט מקולפים וחתוכים לפרוסות (כ-8 תפוחים)
¾ כוס סוכר
2 כפיות קינמון
מיץ מלימון אחד
המצרכים לציפוי:
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפיות קינמון
½ כוס סוכר
אופן ההכנה:
מלית
– מחממים תנור ל- 180 מעלות
– בקערה מערבבים סוכר, תפוחים, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ-30 דקות עד להרכבת העוגה
בצק
– לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוחי אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף.
– מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
ציפוי
– בקערה שלישית מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.
מרכיבים את העוגה:
– בידיים רטובות משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים.
– מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות ובעזרת מרית לכיסוי אחיד של התפוחים.
– מפזרים את הציפוי מעל הבצק. אופים כשעה עד שעה ורבע עד שהבצק זהוב.
באדיבות קונדיטוריית עוגות בן עמי