סופגניות גבינת מסקרפונה ותות

35-40 סופגניות.


רכיבים לבצק:

1 ושלושת רבעי כוסות חלב
50 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר
1 קילוגרם קמח
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל גרגירים
1 כפית גרידת תפוז או לימון
2 כפות ויסקי/ברנדי
100 גרם חמאה חתוכה ל 8 קוביות בטמפרטורת החדר
10 גרם מלח
2 ליטר שמן קנולה לטיגון


רכיבים לציפוי:

250 גרם גבינת מסקרפונה של גד
חצי כוס סוכר
רבע כפית גרידת לימון
רבע מקל וניל

קונפיטורה /ריבת תות איכותית


אופן ההכנה:

מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים,תמצית וניל גרדה והאלכוהול.
מערבבים במהירות נמוכה כ- 5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה.
כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק.

אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד; מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות.
צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים. את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, ומגישים את הסופגניות בטמפרטורת החדר.


הכנת הציפוי:

בקערה מניחים את המסקרפונה גד, סוכר גרדה ווניל וע"י מטרפה ידנית מערבבים היטב עד שהסוכר נמס והמילוי הפך ל "קרמי".
מכניסים את ציפוי המסקרפונה לשק זילוף, מזלפים כתר בראש הסופגניה וממלאים את החלל הנותר בקונפיטורה.

מסדרים את הסופגניות בצלחת הגשה חגיגית ויפה. בתיאבון!

הגיבי

כתובת הדואר האלקטרוני לא תפורסם Required fields are marked *