עוגה לפסח: תפוחים


המצרכים הדרושים להכנת הבצק:

(תבנית בקוטר 26)
6 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
½ 1 כוס קמח מצה
½ כוס קמח תפוחי אדמה


המצרכים הדרושים להכנת המלית:

1 ק"ג תפוחי עץ סמיט מקולפים וחתוכים לפרוסות (כ-8 תפוחים)
¾ כוס סוכר
2 כפיות קינמון
מיץ מלימון אחד


המצרכים לציפוי:

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפיות קינמון
½ כוס סוכר


אופן ההכנה:


מלית

– מחממים תנור ל- 180 מעלות
– בקערה מערבבים סוכר, תפוחים, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ-30 דקות עד להרכבת העוגה


בצק

– לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוחי אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף.
– מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.


ציפוי

– בקערה שלישית מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.


מרכיבים את העוגה:

– בידיים רטובות משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים.
– מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות ובעזרת מרית לכיסוי אחיד של התפוחים.
– מפזרים את הציפוי מעל הבצק. אופים כשעה עד שעה ורבע עד שהבצק זהוב.


באדיבות קונדיטוריית עוגות בן עמי

הגיבי

כתובת הדואר האלקטרוני לא תפורסם Required fields are marked *