עוגת בננות ואגוזים


טיפסקל:

נחשו מה מסתתר בפנים? במקום לעטר את העוגה בפרוסות הבננה, פזרו עליה סוכר ומעט גרגירי שומשום ו/או אגוזים גרוסים. בתום האפייה הגישו פרוסות מן העוגה ושאלו מה היא מכילה – תראו שתופתעו…
זו עוגה מסוג ה”חבל לזרוק”. לפעמים הבננות שקנינו לא נאכלות בזמן. רגע לפני שמשליכים אותן לפח, אפשר לנסות ולהכין את העוגה הזו. הבננות מככבות כאן מבלי שהן נראות, וטעמן הנהדר משתלב נפלא עם יתר החומרים.


לעיטור:

1 כוס פרוסות בננות
3-2 כפות סוכר דמררה


תבנית:

מעוטרת בגודל 22 ס”מ או 24 ס”מ, משומנת


חום אפייה:

בינוני (180 מעלות צ’)

החומרים:
150 גרם חמאה, חתוכה
1 כוס סוכר חום
4 ביצים
1/4 2 כוסות קמח, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 שקית סוכר וניל
4 בננות בשלות, קלופות ומעוכות
¾ כוס אגוזים, קצוצים
2 כפות צימוקים
½ כוס חלב או שמנת חמוצה


אופן ההכנה:

מערבלים במערבל חשמלי את החמאה, הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את יתר החומרים, עד לקבלת עיסת בצק אחידה. מעבירים לתבנית ומעטרים בפרוסות הבננה. דוחסים אותן קלות אל תוך עיסת הבצק ומפזרים מעל את הסוכר.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ’) כ 50-40- דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

מוציאים ומצננים.


מתכון מתוך הספר ‘העוגות של פסקל’, מאת פסקל פרץ-רובין, שראה אור בהוצאת “קוראים”. צילום: אנטולי מיכאלו. 2011

הגיבי

כתובת הדואר האלקטרוני לא תפורסם Required fields are marked *